Когато малкото италианско селце Акуетико си поставя експериментално камера за

...
Когато малкото италианско селце Акуетико си поставя експериментално камера за
Коментари Харесай

Рекорд: Село в Италия хвана над 58 000 джигити за две седмици

Когато дребното италианско селце Акуетико си слага пробно камера за следене превишена скорост не е очаквало, че ще види слагането на връх. Само за две седмици от тази камера са снимани 58 568 извършители, оповестява Би Би Си, представени от БГНЕС.
Местният кмет Алесандро Алесандри взема решение да си направи опит, след част от 120 поданици на селцето са се оплакали от джигитите по пътищата.
Но той не повярвал, когато резултатите пристигнали на бюрото му.
Данните сочели, че приблизително на всеки няколко минути минава кола с превишена скорост, като там ограничаването е 50 км./ч., като най-сериозното нарушаване е 135 км./ч.
„ Това е полуда, като се има поради, че непрестанно поданици пресичат пътя и се движат из селото”, декларира Алесандри.
Камерата е ситуирана наоколо до пешеходна пътека и е записала по какъв начин десетки коли минават край нея със 100 км./ч., което е два пъти над нормата и е животозастрашаващо в село населявано главно от възрастни хора.
И съвсем всички от 20-те топ извършители са минали през обитаемото място денем и то по автомагистралата минаваща през него. Алесандри изяснява, че дребното му селце, което се намира наоколо до Френската граница, страда от доста проблеми свързани с трафика.
С три съществени пътя свързващи близкия италиански регион Пиемонт със северното италианско крайбрежие тъкмо този минаващ през селцето е най-предпочитан от хората, които желаят да избегнат бабунките, радарите и магистралните такси. Освен това пътят е желан и от мотоциклетистите, които употребяват подобаващия асфалт, с цел да си провеждат гонки сред огромните градове.
„ Надяваме се, че тези уреди за премерване на скоростта ще попречат на водачите да нарушават разпоредбите, а и ще има изгоди и за жителите на Акуетико, тъй като задачата е не да се вършат пари от санкции, а да се обезпечи сигурността на гражданите”, съобщи Алесандри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР