Когато Лучано Спалети бил на 11 години, той помолил майка

...
Когато Лучано Спалети бил на 11 години, той помолил майка
Коментари Харесай

Лучано Спалети беше представен като селекционер на националния отбор на Италия

Когато Лучано Спалети бил на 11 години, той помолил майка си да ушие " гигантско " италианско знаме, с цел да отпразнуват дружно успеха на Адзурите с 4:3 над Западна Германия на полуфиналите на международното състезание през 1970 година - мач, който от този момент е наименуван " Срещата на века ".

" Сега ще нося това знаме със себе си на скамейката на националния тим. Искам да основа тази фантазия за хиляди деца. Това в действителност е неописуема страст ", сподели Спалети при формалното му показване като селекционер на националния тим на Италия по футбол през днешния ден.

64-годишният треньор, който изведе Наполи до купата в Серия А предишния сезон, поема поста, откакто Роберто Манчини ненадейно подаде оставка предишния месец. След това Манчини застана отпред на националния тим на Саудитска Арабия.

Спалети напусна южния клуб след купата и сподели, че желае да си вземе едногодишен отпуск. Но когато италианската футболна федерация се обадили да му предложи работа в националния тим, той не се поколебал.

Тази работа е подобаваща за експерта, който е от Тоскана и живее в имение на един час път с кола от подготвителния център на националния тим в селцето Коверчано във Флоренция.

Когато Спалети напусна Наполи, той подписа документ, включващ уговорка от 3 милиона евро, които би трябвало да бъдат платени, в случай че се върне на работа в границите на една година.

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис твърди, че сумата би трябвало да бъде платена, до момента в който италианската федерация не е съгласна, заявявайки, че националният тим не е конкурентен отбор на Наполи.

Новият селекционер на Италия сподели, че се надява въпросът " да приключи позитивно и за двете страни ", добавяйки, че " юристите работят по него ".

Манчини имаше променливи резултати с отбора, които включваха продобиване на купата от европейското състезание през 2021 година, само че също по този начин италианците не съумяха да се класират за международното състезание през идната година.

" Няма смисъл да крием, че има малко отчаяние ", сподели президентът на федерацията Габриеле Гравина за напускането на Манчини.

Що се отнася до Спалети, той сподели: " Лучано посвещава цялото си благоденствие на всичко, което обича: фамилията си, хората, с които е непосредствен, земята си и футбола ".

Италия се изправя против Република Северна Македония и Украйна в квалификациите за Европейското състезание надлежно на 9 и 12 септември. Адзурите имат три точки от първите си два мача в група C, изоставайки от Англия и от Украйна.

Бившият капитан Леонардо Бонучи, Жоржиньо, Марко Верати и Франческо Ачерби, всички титуляри под управлението на Манчини, не бяха извикани в състава, който Спалети разгласи в петък.

Бонучи не се включи в предсезонната подготовка на Ювентус и в петък мина в немския Унион Берлин. Жоржиньо остава прекомерно постоянно на аварийна пейка в Арсенал, Верати наподобява ще напусне Пари Сен Жермен в посока Саудитска Арабия, а Ачерби се възвръща от травма.

" Трябва да имаме вярното отношение и държание. Ето за какво крещя избрани играчи, а не поради имената им ", разяснява още Спалети.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР