Когато коронавирусът преминава границите и на нашата страна Кристина решава,

...
Когато коронавирусът преминава границите и на нашата страна Кристина решава,
Коментари Харесай

Млада майка изработва и дарява предпазни шлемове

Когато коронавирусът минава границите и на нашата страна Кристина взема решение, че не може да стои безучастно. Намалява индустриалния потенциал на личния си бизнес, с цел да може да отдели материал и време за производството на защитни шлемове. Днес, дамата е произвела към този момент над 400. Всички те са дарени на лечебни заведения в цялата страна, оповестява
Кристина е майка на 2-годишно момиченце. Доскоро работела в уеб организация. Когато Елеонора се появила в живота ѝ обаче, я въодушевила за смяна.
„ Исках да направя нещо, което да има стойност за хората и най-много за майките с деца”, споделя Кристина в "Събуди се " по NOVA.
Донесла у дома 3D принтер и след безчет опити и безсънни нощи произвела първата си формичка за сладки. В началото получавала по 2 поръчки дневно. Днес - по 50. Купила още принтери, наела помещение и двама чиновници.
Пандемията, която промени живота ни, раздрусала и Кристина. Преди три седмици решила, че потребна може да бъде и тя. Намалила индустриалния потенциал на формичките за сладки и на половината си 3D принтери почнала да създава защитни шлемове. Файлът, който програмира дизайна им, е утвърден на интернационално равнище. И шлемове като тези на Кристина, се употребяват в целия свят.
„ Произвела съм към 400 броя за лечебните заведения в Ямбол и Момчилград и за община Велико Търново. Дарила съм и на частни лица, които работят с доста хора”, сподели Кристина.
Дали ще шие маски, ще подарява алкохол, ще създава шлемове или просто ще помогне на човек в потребност, Кристина има вяра, че в обстановка като актуалната да прави положително би трябвало и може всеки.
„ Засега имам и финансовата опция, и физическата опция да ги създавам, защото откакто се произведат на машините, би трябвало да ги сглобя, което си лишава много време. Но ще дам всички от себе си до момента в който има потребност и до момента в който мога да ги дарявам”, прибавя Кристина.
Всеки, който счита, че помощта на Кристина би могла да му бъде потребна, може да се свърже с нея във Фейсбук.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР