Когато китайският лидер Си Цзинпин, президентът на САЩ Джо Байдън

...
Коментари Харесай

Samsung се готви за конкуренцията на САЩ и Китай в глобалната война за чипове

Когато китайският водач Си Цзинпин, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изложиха проектите си да похарчат милиарди, с цел да понижат зависимостта от компютърни чипове, създадени в чужбина, световната верига за доставки изглеждаше в подготвеност да бъде прекроена.

Но анализаторите и Samsung, най-големият производител на чипове за памет в света, не чакат скоро южнокорейската група да бъде изместена. " В обозримо бъдеще имам вяра, че можем да запазим пазарния си дял, в случай че не и да го увеличим ", съобщи старши изпълнителен шеф на Samsung пред Financial Times във фабрика на юг от Сеул.

Съединени американски щати, Китай и Европа се борят за увеличение на вложенията в бранша, откакто дефицитът на автомобилни чипове, обвързван с пандемията, изостри страховете от зависимостта от задгранични производители на технологии. Байдън предложи проект за произвеждане и разработка на чипове за 50 милиарда $. Си се ангажира да похарчи повече от 1 трлн. $ за високотехнологични промишлености, с необикновен акцент върху полупроводниците.
Бавна смяна
Но анализатори настояват, че водачеството на Samsung надали ще бъде оспорено неотложно. Samsung от десетилетия господства в производството на DRAM (динамична памет с случаен достъп) и NAND (флаш памет) чипове. Първият разрешава краткосрочно предпазване на графични, мобилни и сървърни чипове, до момента в който вторият разрешава файловете и данните да се съхраняват без зареждане.

Но предизвестието на компанията към кандидатите не се основава единствено на минали резултати. Samsung също има вяра, че позицията на компанията е сигурна както заради напредъка ѝ в индустриалните технологии, по този начин и поради това какъв брой скъпо става производството на чипове.

" Темпът на тази миграция сега се форсира. Дори е извънредно мъчно за водачи като Samsung да продължат да вършат тези проучвания и вложения ", съобщи изпълнителният шеф. " За които и да е други снабдители няма да е по-лесно. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР