Когато Кейти Сара стъпва на снежния връх на спящата планина

...
Когато Кейти Сара стъпва на снежния връх на спящата планина
Коментари Харесай

Жената, покорила върха на всеки континент

Когато Кейти Сара стъпва на снежния връх на спящата планина Сидли на Антарктика през януари 2018 година, тя прави голям скок в книгите с върховете.

Изкачвайки най-високия вулканичен връх на най-студения континент, авантюристката от Аделаида приключва рядкото достижение на алпинизма " Седем - седем " - което значи, че изкачва седемте континентални първенци, плюс седемте вулканични първенци.

50-годишната австралийка е едвам осмият интернационален член на елитния клуб и първата жена. С опит в надпревари за устойчивост, в това число триатлон, маратонско тичане и скално катерене, планинското катерене като че ли е идната естествена стъпка за Сара, описват от The Advertiser.
 Снимка 596274

През последните 15 години част от достиженията на Сара в алпинизма включват нанагорнище на връх Еверест в Непал, Аконкагуа в Аржентина, Денали в Аляска и връх Килиманджаро в Кения.
 Снимка 596272

" Пословична съм с това, че не спирам да упражнявам ", споделя тя. Нейните ежедневни тренировки са доста интензивни, в това число сесии с персонален треньор до цялостно безсилие, каране на ски в Северния полюс през април, дърпане на голяма гума нагоре и надолу по хълмовете на Аделаида. 
 Снимка 596276

Освен това Сара е майка на три момчета. Тя споделя, че да си жена или майка в никакъв случай не би трябвало да пречи на постигането на задачите. " Да приемеш, че не можеш да направиш нещо единствено тъй като си момиче, не е алтернатива. Ако аз мога да върша тези неща, ти можеш също. "
 Снимка 596275

Според Сара няма причина дамите да не могат да изкачат която и да е планина. Просто би трябвало да имат вяра в себе си, да се учат от грешките си и самоуверено да не престават напред, колкото и да е мъчно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР