Когато казваме, че ДПС е лидер в политиката, това не

...
Когато казваме, че ДПС е лидер в политиката, това не
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Модерната демокрация избира по качествата. Модерните българи ще гласуват за нас

Когато споделяме, че Движение за права и свободи е водач в политиката, това не е просто фраза. Тя е изпълнена със наличие. Преди 30 години ние докарахме демокрацията в България. И поставихме огромните две национални цели Европейски Съюз и НАТО. Сега, при съществуването на поредност от рецесии, при разделянето и в обществото, и в институциите, ние отново ще вършим история. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и претендент за президент.

Има рецесия на демокрацията по тази причина е ред на модерната демокрацията. Щом в Европа не те питат коя ти е родината, какъв ти е етносът, каква ти е религията, значи и в България можем и би трябвало да избираме по европейските критерии – какви умения и какви хрумвания имаш, добави той.



Нека бъдем като модерните европейски и да изберем по качествата президент и вицепрезидент, сподели Карадайъ на предизборна среща в Ямбол. В нея участваха вицепрезидентът Искра Михайлова, президентът на АЛЕД Илхан Кючюк, зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов, евродепутатът Атидже Алиева-Вели и доцент Петър Чобанов, лидер на листата на Движението в ямболски изборен регион.

Ние с госпожа Михайлова сме въплъщение на единството на нацията, безапелационен бе Карадайъ. И продължи: „ Сигурен съм, че за нас ще гласоподават депесарите, тъй като са съвременни. Но за нас ще гласоподават и всички български жители, които с достолепие желаят да са съвременни жители на Европа”.

Президентът има роля за предлага сплотяващи дела, а не да влиза в партийните окопи и да виждаме по какъв начин президент и министър председател да си мерят генералските пагони, съобщи Мустафа Карадайъ. И показа в Ямбол две от идеите, за които ще работят с Искра Михайлова. Първата е да достигнем тук и в този момент междинните европейски стандарти на живот. Имаме цели, цели, стратегия за ускорено икономическо развиване, можем да го създадем, безапелационен бе Карадайъ.



Представяйки идеята на Искра Михайлова да отвори сложния разговор за демографската рецесия, Карадайъ напомни, че за последните 10 години 500 000 българи са напуснали Родината. По насила - поради поминъка, тъй като за миналите 12 години никой не е показал цел, която ни обединявала, сподели водачът на Движение за права и свободи. И добави: „ Освен неписаната и неизказана цел да се спасяваме поединично и да си търсим поминъка”.

Затова като стъпка за решение на демографската рецесия предлагам втора сплотяваща цел безвъзмездна и налична детска градина за всяко дете в България, сподели още Карадайъ.

След 12 години модел на ГЕРБ се стигна до такава степен, че през днешния ден ямболската община Болярово няма банков клон. Можете ли да си визиите това в 21 век? – заяви доцент Петър Чобанов. И добави: „ С кои очи да кажем на хората останете и живейте там. Не, това би трябвало да се промени. И по тази причина аз като лидер на листата и моите сътрудници заявяваме, че сме готови да променим това”. Чобанов бе безапелационен, че с цел да се случат Планът за възобновяване и Зелената договорка, би трябвало държавност, а не тъпчене на Конституцията.

В 21 век имаме община, която няма банка. Това е неуместно - тъй като нямало задоволително хора, продължи Искра Михайлова. И попита: А за какво ги няма хората?

Вицепрезидентите до момента приказват за българите в чужбина. Но за какво те са там. Какво вършим ние, с цел да се върнат, в случай че решат? Нека съберем силите и мозъците в България и да решим какво да създадем, че хората да избират да се връщат в България. Аз ще работя за това, съобщи Михайлова.

Президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк заяви, че всички сигнали за полицейски тормоз над жители, принуждавани да подписват протоколи преди изборите, са в ръцете на европейския комисар по правораздаването. А у нас до дни идва делегация с евродепутати, които ще наблюдават по какъв начин се вършат избори в България.

Халил Летифов разкри по какъв начин партиите на смяна са направили замяна като са уреждали служебно държавно управление, до момента в който Движение за права и свободи безусловно даваше поддръжката си за кабинет след вота на 4 април. Но тези хора имат модератор, имат си своите господари. Оказа се, че това е президентът Радев, само че той също си има модератор – кръгът „ Капитал” и неговият основен управител Иво Прокопиев”, съобщи Летифов.

Оказа се, че тези хора нямат интерес от постоянно държавно управление, че нямат интерес от правила, от съблюдаване на Конституцията и законите на страната, съобщи още Летифов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР