Когато Кайваля Вохра решава да напусне Станфордския университет, за да

...
Когато Кайваля Вохра решава да напусне Станфордския университет, за да
Коментари Харесай

Как двама тийнейджъри създадоха приложение на стойност 900 милиона долара

Когато Кайваля Вохра взема решение да напусне Станфордския университет, с цел да сътвори стартъп, би трябвало да организира няколко дълги диалога с родителите си

Когато ги убеждава в триумфа на начинанието си, нещата стават по-лесни, написа

Те видяха по какъв начин този бизнес се разраства пред тях, видяха по какъв начин бързо постигахме това, което искахме, споделя той.

Необходими са единствено 9 месеца за Вохра и неговият сътрудник Аадит Палича, с цел да създадат Zepto - индийско приложение, което дава обещание доставка на хранителни артикули в период от най-много 10 минути, бизнес за 900 млн. $, написа CNBC.

Как двамата младежи съумяват да основат едно от най-бързо разрастващите се бизнес приложения? В три стъпки:

Говорете с клиентите

Откриването на добър артикул за пазара е основно, споделя Вохра. Неговият съвет по какъв начин да го извършите е следният: Говорете с клиентите. Просто използвайте това като Светия Граал, с цел да сте сигурни, че сте на верния път.

Едно от най-трудните неща е да стигнете на процедура до оня миг, в който имате артикул, който хората обичат… Много по-лесно и по-бързо е, в случай че непрекъснато говорите с клиентите, взимате противоположна връзка от тях и се учите от тях, добавя той.

В самото начало на Zepto 19-годишните бизнесмени се включват в търсенето на мнение от страна на клиентите и доставят артикули. Така могат елементарно да получат противоположна връзка.

Правим го и днес… Имаме милиони клиенти, стотици хиляди поръчки всеки ден. Все още прекарваме доста време в диалози с клиенти и се учим от тях, споделя Палича.

Влюбете се в продукта си

Палича и Вохра не всеки път са били вземани насериозно. Не единствено поради нежната им възраст, само че и поради тяхната “лудост” - да доставят поръчки за по-малко от 10 минути.

Когато започнахме това преди 12 месеца, всеки диалог, който водехме, включваше: “Вие сте изцяло луди, това в никакъв случай няма да проработи”, спомня си Палича.

Но тяхната религия в личния им артикул не ги стопира да продължат напред.

С Кайваля се влюбихме в продукта толкоз доста, че просто се видяхме като пазители на това, което евентуално ще се трансформира в огромен феномен в извършването на покупки онлайн в Индия, споделя Палича.

Ако ние не го създадем, някой различен ще го направи. Когато работиш с такава настройка, всичко става по-малко плашещо, добавя той.

Така вместо да се влеят в морето от бизнес инициативи, концепцията на двамата бизнесмени притегля вниманието на вложители. Те получават финансова инжекция от 200 млн. през май, която доближа Zepto една стъпка по-близо до статуса на еднорог.

Бъдете виновни

Палича и Вохра са другари от 7-годишна възраст. Това е съществено преимущество, защото дружно са били като деца, а по-късно като бизнес сътрудници.

С Кайваля в действителност се допълваме като умения. Той постоянно е бил по-технически насочен, по тази причина от него стана отличен основен софтуерен шеф, споделя Палича.

С времето мисля, че връзките ни стават още по-силни. Много е занимателно, добавя той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР