Когато Каспер Рууд и Карлос Алкараз се срещнат на финала

...
Когато Каспер Рууд и Карлос Алкараз се срещнат на финала
Коментари Харесай

Финал с високи залози: Карлос Алкараз и Каспер Рууд пишат история на US Open

Когато Каспер Рууд и Карлос Алкараз се срещнат на финала на US Open, това няма да бъде единствено борба за купата, само че и за място на върха в международната класация.

Рууд ще се състезава във втория си огромен край, а Алкараз на първия. Мачът дава обещание да бъде извънредно забавен, тъй като Алкарас наподобява има навика да взе участие в петсетови маратони. 19-годишният състезател изигра три поредни петсетови мача по пътя към финала, в това число втория най-дълъг мач в историята на US Open, когато победи Яник Синер в 2:50 сутринта на четвъртфиналите.

„ Това е край на шампионат от Големия шлем, борба за номер 1 в света – нещо, за което съм мечтал от дете “, сподели Алкараз пред кореспонденти, откакто победи Франсис Тиафо във финалната четворка.

Победителят от мача сред Рууд и Алкараз ще стане най-младият номер 1 в историята на класацията на ATP – самопризнание, което сега се държи от Лейтън Хюит, който доближи първото място на 20-годишна възраст през 2001 година

Испанецът очарова тълпите със своята експедитивност, атлетизъм и невероятни удари през тази седмица, а успеха може да бъде първата от доста трофеи от Големия шлем в хода на кариерата му. Поне това предвижда Тиафо, когато отдаде респект на Алкараз след техния полуфинал, наричайки съперника си „ демонски състезател “ и „ пъклен човек “.

Алкараз, експерт на клей, е сравняван със своя съотечественик и 22-кратен първенец от Големия шлем Рафаел Надал, е едвам вторият младеж в Оупън Ера, който доближава край на US Open след Пийт Сампрас. Независимо от резултата в неделя, бъдещето му наподобява ярко.

Рууд, в това време, ще преследва личната си история на финала с шанса да стане първият норвежец, който печели купа от Големия шлем. Той прекара по-малко време на корта на тазгодишния шампионат спрямо Алкараз, достигайки единствено една петица – против Томи Пол в третия кръг.

Това беше година на пробив за Рууд, що се отнася до шампионатите от Големия шлем. 23-годишният норвежец в никакъв случай не е достигал по-далеч от четвъртия кръг преди тазгодишното Открито състезание на Франция.

Рууд и Алкараз са се изправяли един против различен два пъти, като Алкараз завоюва и двата, последно на финала на тазгодишния Маями Оупън.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР