Когато изграждахме структурите на политическа партия ГЕРБ, на едно от

...
Когато изграждахме структурите на политическа партия ГЕРБ, на едно от
Коментари Харесай

Цветанов: Във втория и третия мандат Борисов лично избра Горанов за свой финансов министър

Когато изграждахме структурите на политическа партия ГЕРБ, на едно от събитията се срещнах с Радослав Точев, който тогава работеше във финансовото министерство на Франция и беше командирован у нас като консултант на екип към финансовото ни министерство. Владислав Горанов към оня миг беше чиновник в Министерството на финансите. Когато към този момент се ориентирахме за това кой ще е финансов министър в първия кабинет на премиера Борисов – Симеон Дянков, тогава Борисов назначи Горанов за зам.-министър в МФ. Така Владислав Горанов стартира да работи във финансовото министерство на висок управителен пост. Във втория и третия мандат, Борисов персонално го избра за собствен финансов министър.

В момента би било добре да не забравяме оценките на енергийни специалисти за това, че тъкмо Бойко Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова през последните години от ръководството си, в своя трети мандат, обслужваха режима на Путин. Визирам заобикалянето на Украйна с газовата съгласуваност и градежа на „ Турски поток “. Да не пропущаме, че за времето откогато Борисов не е на власт, не беше направена действителна инспекция на всичко, което се случи с „ Турски поток “ и политиката на България в енергетиката от оня интервал. Страната ни се лиши от остарялото трасе, което минаваше през Румъния, с което загубихме 1,3 милиарда лв., които бяха обезпечени от такси до 2029 година. В същото време, изградихме напълно за сметка на България „ Турски поток “, като освен това не си осигурихме никаква действителна диверсификация. Правителството, напълно обслужи интереса на
„ Газпром “ и на режима на Путин. Същият режим, който след това видяхме по какъв начин нахлу в Украйна и каква експанзия демонстрира там и досега.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР