Когато испанският епископ Хавиер Новел подаде оставка миналия месец, Католическата

...
Когато испанският епископ Хавиер Новел подаде оставка миналия месец, Католическата
Коментари Харесай

Епископ залюби авторка на еротични романи

Когато испанският свещеник Хавиер Новел подаде оставка предишния месец, Католическата черква заяви малко, че става въпрос за „ персонални причини”.

Сега излиза наяве, че Хавиер Новел се е влюбил в авторка на сатанинско-еротични романи, оповестява Военновъздушни сили като цитира испанския католически уебсайт Religion Digital.

През 2010 Новел стана най-младият свещеник в Испания – единствено на 41 години. Той е от Каталуния.

Създаде преди време много осъждана терапия, съгласно която гейовете стават още веднъж хетеросексуални мъже. Извършваше и екзорсизъм.



Снимка от then24.com

В Испания гледаха на Хавиер Новел като на изгряваща звезда в Католическата черква. И в този момент хоп – оставка поради греховна обич!

Хавиер Новел се е срещал няколко пъти с папата. Споделяше извънредно консервативни възгледи за абортите и хомосексуализма. Бе и неприкрит последовател на Каталунската самостоятелност.

Любовта на живота му е разведената Силвия Кабайол. Тя е психолог и създател на еротични романи.

Една от книгите й се споделя „ Адът в сластните стремежи на Габриел”, а друга й хитова творба е трилогията „ Амнезия”.

В резюметата на книгите си Кабайол дава обещание на читателите си „ садизъм, полуда и похот”. И несъмнено – битка сред положителното и злото, Бог и Сатаната и тн.

Бившият свещеник в този момент си търси работа като агроном в региона на Барселона.

Местният католически уебсайт Religion Digital съумял да се свърже с някогашния свещеник и да му вземе пояснение. „ Влюбен съм доста и желая да направя нещата по верния начин”, споделил той.

Тази постмодернистична испанска драма повдига за подбуден път въпроса за безбрачието на свещениците.

В едно остаряло изявление Хавиер Новел признава, че на млади години се влюбил в 18-годишно момиче и желал да има семейство и деца. След това решил да хване друг път.

Решението му да се откаже от църковна кариера на 52 години и да стане агроном, провокира бурни диспути в самата черква. Според монахинята от ордена на Доминиканците Лусия Карам, „ Хавиер е откачил напълно”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР