Когато искате добър и дълъг живот, се доверете за съвет

...
Когато искате добър и дълъг живот, се доверете за съвет
Коментари Харесай

Тайната на дълголетието според 109-годишна американка: Стойте далеч от мъжете!

Когато желаете добър и дълъг живот, се доверете за съвет на някого, който има подобен! Ако в миналото сте се чудили на какво се дължи дълголетието, тази история е за вас. Много хора обичат да разискват тайната на дългия живот, само че има една причина, за която евентуално не сте мислили.

Всичко стартира през 2015 година когато Holiday Retirement организира солидно изследване в цяла Америка, като питат възрастни хора над 100 година каква е тайната им за дългоденствие. Със сигурност може да се каже, че след сходно изследване ще има доста препоръки за това по какъв начин да живеем по-дълго.

Докато някои споделят, че всичко е обвързвано със фамилията, други твърдят, че тайната е да живееш живота си на цялостни обороти. Въпреки това, най – изненадващият отговор идва от 109 годишна жена, на име Джеси Галан.

Родена през 1906 година Джеси е израснала в фамилната плантация в Кинтор, Шотландия. Тя е живяла със своите родители и шест братя и сестри. Нейният живот е бил свободен и обикновен. Ходила е за малко на учебно заведение и е работила в кухнята на фермата. След първата си работа, Галан работи като домашна помощница за богато семейство в града, след което стартира работа в областта на услугите.

В края на живота си Галън е настанена в Crosby House, дом за остарели или заболели хора. Джилиън Бенет, която работи там споделя: ”Джеси бе прелестна жена. Имаше си най-хубава другарка тук, Сара Джейн и двете бяха постоянно дружно. Обичаше музиката и ѝ харесваше да прави извършения. Много беше самостоятелна и не пропускаше ежедневната си разходка.”

Галан умира през 2015 година, само че съумява да показа тайната на дълголетието си. “Моята загадка за дълъг живот е да заставам надалеч от мъжете. Те носят доста повече проблеми, в сравнение с си заслужават.” Джеси прибавя и една екстра загадка за найната жизнеспособност:”Обичам овесена каша.”

Галан сигурно е споделила забавна за спор доктрина. Като се има поради обстоятелството, че от ден на ден дами се оплакват от неналичието на положителни мъже, концепцията за принца на бял кон от ден на ден стартира да става единствено приказна история. Друг е въпросът, живеейки умерено и в самотност до какъв брой подобен живот би бил първокласен, съгласно критериите на актуалното общество. Никой не може изрично да удостовери теорията на Галан, само че несъмнено е забавен за разглеждане метод към дълголетието.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР