Когато искате да избягате от всичко, има едно-единствено място за

...
Когато искате да избягате от всичко, има едно-единствено място за
Коментари Харесай

15-те най-живописни острова в Европа

Когато желаете да избягате от всичко, има едно-единствено място за това - хубав остров. Независимо дали става дума за празненство уикенд в Ибиса, отмора на плажа в Сицилия, или умерено пътешестване до Канарските острови, нищо не е по-добро за съвършена лятна отмора от море, пясък, слънце и забележителности.

Но кой от живописните острови на Европа е най-хубавият? Изданието Travel + Leisure помоли своите читатели да споделят опита си от пътуванията и да оценят обичаните си островни почивки, въз основа на естествени забележителности, разнообразни действия, заведения за хранене, съответствие цена-качество. Резултатите са налице и спечелилият е Мадейра, Португалия. Родно място на футболиста Кристиано Роналдо, този португалски остров предлага туризъм от международна класа, чудесно вино и прелестно време за почивка през цялата година.

Островът е извънредно разнороден - от неговите скалисти плажове до забулените в мъгла планини и ботанически градини “, възхити се един странник, който побърза да уточни, че Мадейра балансира екскурзиите измежду природата с нощен живот, заведения за хранене и даже извършване на покупки. 

Големият победител в класацията обаче наподобява е Гърция - със седем острова в топ 15. В листата участват Санторини, Крит и Миконос, а по-малко известният Парос, е разгласен за най-хубавия в Гърция - всички те са красиви острови, където античните руини се срещат с живописните плажове.

Не е изненадващо, че след Гърция с три острова в листата, се подрежда Италия. Популярни летни острови като Сицилия, Сардиния и Капри попадат в листата. Но не всички са горещи летни точки - остров Скай и Хебридите сложиха Шотландия на второ място в листата. Шотландският архипелаг може да се похвали с криволичещи крайбрежни линии, превъзходни езера и извисяващи се планински масиви.

Ето кои са най-хубавите острови в Европа за посещаване през 2023 година, съгласно Travel + Leisure:
Мадейра, ПортугалияСкай и Хебридите, ШотландияПарос, ГърцияАзорски острови, ПортугалияРодос и Додеканезите, ГърцияХвар и Далматинските острови, ХърватияСицилия, ИталияСанторини, ГърцияКипърМилос, ГърцияКрит, ГърцияСардиния, ИталияМиконос, ГърцияКорфу и Йонийските острови, ГърцияКапри, Италия
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР