Когато Исабела Дуке, рецепционистка в бразилския град Сантос, реши да

...
Когато Исабела Дуке, рецепционистка в бразилския град Сантос, реши да
Коментари Харесай

Бразилия гледа към дигиталната валута, за да разшири финансовото включване

Когато Исабела Дуке, рецепционистка в бразилския град Сантос, реши да употребява всичките си спестявания, с цел да купи първата си кола, процесът беше изпълнен с съмнение. Продавачът изискал цялостната сума да бъде подадена в банковата му сметка, преди да трансферира колата на нейно име, и Дуке се задължил. Те отидоха настрана до нотариалната адвокатска фирма, с цел да обработят документите, до момента в който Дуке се тревожеше за опцията мъжът да изчезне с колата, както и с парите й.

Въпреки че Дуке съумя да приключи транзакцията сполучливо този ден, нейната обстановка е образец за рисковете, пред които бразилците постоянно се изправят, когато вършат покупки, които разчитат значително на доверие, много постоянно срещан метод за правене на бизнес.

Това също по този начин илюстрира една от бъдещите използва на DREX, цифрова валута, издадена от Централната банка на Бразилия като продължение на физическата валута на страната, реала. Жителите ще имат настоящата си сметка с физически пари и друга с цифрова валута. Диги...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР