Когато интерконекторът с Гърция влезе в експлоатация ние ще имаме

...
Когато интерконекторът с Гърция влезе в експлоатация ние ще имаме
Коментари Харесай

Гълъб Донев: България не прави завой към Русия, но ни чака трудна зима

„ Когато интерконекторът с Гърция влезе в употреба ние ще имаме още един източник на газ и несъмнено ще имаме малко по-добра цена от сегашната. Следващата седмица ще имаме Акт 15. “ Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев пред Нова телевизия. Той бе безапелационен, че България не прави завой към Русия.

Премиерът опроверга частично думите на представителя на кабинета Антон Кутев, който пред друга медия тази заран, начерта апокалиптична картина за идващата зима, казвайки, че ще плащаме с човешки животи.

„ Зимата ще бъде сложна, само че поставяме безусловно всички старания жителите и бизнесът да бъдат обезпечени в доставките на газ, горива и други нужни артикули “, сподели Донев.

Той добави, че сега страната ни не беседва „ Газпромекспорт ”, съобщи още Гълъб Донев.

Служебният министър председател съобщи, че има отправено питане до „ Газпромекспорт “ да се възстановят доставките по контракта. „ Няма върнат отговор. България и „ Булгаргаз ” не е молител. Това са два равноправни търговски колегата, които търсят опция да възстановят разговора между тях “, съобщи служебният министър председател.

„ От наша страна през „ Булгаргаз ” се търсят срещи и разговор с „ Газпромекспорт ”, министърът на енергетиката също се пробва да влезе в разговор. Работим за газ за зимата на търпими за бизнеса и жителите цени. Твърд отвод да не се водят диалози с „ Газпромекспорт ” нямаме “, изясни още Гълъб Донев.

Относно диалозите с „ Лукойл ”, извършени през седмицата, Донев сподели: „ Действията на българското държавно управление са доста ясни. Работим за това инфлацията да бъде понижена. Цените на горивата са главният източник за инфлацията. Факт е, че от събота бензина в България е под 3 лв.. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР