Когато интерконекторът с Гърция влезе в експлоатация ние ще имаме

...
Когато интерконекторът с Гърция влезе в експлоатация ние ще имаме
Коментари Харесай

Гълъб Донев отсече: България не прави завой към Русия

Когато интерконекторът с Гърция влезе в употреба ние ще имаме още един източник на газ, несъмнено, ще имаме малко по-добра цена от сегашната. Следващата седмица ще имаме Акт 15.

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев пред Нова телевизия. Той бе безапелационен, че България не прави завой към Русия.

Премиерът не застана и зад думите на представителя на кабинета Антон Кутев, който пред друга медия тази заран, начерта апокалиптична картина за идващата зима, казвайки, че ще плащаме с човешки животи.

Зимата ще бъде сложна, само че поставяме безусловно всички старания жителите и бизнесът да бъдат обезпечени в доставките на газ, горива и други нужни артикули, сподели Донев.

Ние сме отправили питане до " Газпромекспорт " да се възстановят доставките по контракта. Няма върнат отговор. България и „ Булгаргаз ” не е молител. Това са два равноправни търговски колегата, които търсят опция да възстановят разговора между тях, съобщи служебният министър председател.

От наша страна през „ Булгаргаз ” се търсят срещи и разговор с „ Газпромекспорт ”, министърът на енергетиката също се пробва да влезе в разговор. Работим за газ за зимата на търпими за бизнеса и жителите цени. Твърд отвод да не се водят диалози с „ Газпромекспорт ” нямаме, изясни още Гълъб Донев.

Относно диалозите с „ Лукойл ”, извършени през седмицата, Донев сподели: " Действията на българското държавно управление са доста ясни. Работим за това инфлацията да бъде понижена. Цените на горивата са главният източник за инфлацията. Факт е, че от събота бензина в България е под 3 лв. ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР