Когато институциите обединят усилия и посветят работата си на общността,

...
Когато институциите обединят усилия и посветят работата си на общността,
Коментари Харесай

Куклен град за децата на Сливен за Димитровден

Когато институциите обединят старания и посветят работата си на общността, поради която съществуват, се раждат положителни практики, които могат да бъдат посочени за образец и следвани.
От десетилетия община Сливен подкрепя самодейностите и партнира на Кукления спектакъл в грижата му за най-младите поданици на града. Благодарение на градивното съдействие, няколко генерации деца получиха равни благоприятни условия да образуват визиите, критичността и упованията си към българската театрална и театрална просвета. И в случай че " достъпността " и " децентрализацията " в изкуството са измежду водещите цели на европейската планова система в региона на изкуствата през последните години, то " Куклен град - градът на детските фантазии " от 2008 година посреща свободно всяко дете - без оглед на неговата расова, религиозна или обществена принадлежност, показват уредниците. Форумът тази година се посвещава на емблематичния и сплотяващ общността празник - Димитровден.
Екипът на Държавния куклен спектакъл в Сливен е припрян и подготвен. На 25 октомври от 11 ч. в Градската градина актьорите му ще отворят вратите на Кукления град пред фантазиите на всяко малко и израснало дете. На 28 октомври от 18 ч. там ще се играе " Славеят ", на 30 октомври от 11 ч. - " Принцесата и граховото зърно ".
За децата са готови, доста игри, дарове и изненади. Трупата на ДКТ - Сливен ще чака публиката, от която се въодушевява, поради която твори и с която споделя вълнението си зрелище след зрелище и през ноември.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР