Когато имате запушен нос, първото, което обикновено правите, е да

...
Когато имате запушен нос, първото, което обикновено правите, е да
Коментари Харесай

Как да се справите със запушения нос, без никакви медикаменти

Когато имате запушен нос, първото, което нормално вършиме, е да си купите спрей от аптеката или различен медикамент. Не посягайте към тях, тъй като те са краткотрайно решение на казуса.

Знаем, че затрудненото дишане предизвиква освен дискомфорт, само че може да докара и до главоболие. Въпреки това обаче ви съветваме да пробвате някои от тези трикове, за които сме сигурни, че ще облекчат неразположението и напълно скоро ще можете да дишате обикновено.
Как да отпушите носа си по натурален метод? • Яжте пикантни храни;
С помощта на пикантните храни ще съумеете да прочистите слузта от самите кухини. Ефектът е относително временен, само че все пак е целесъобразно да похапвате джинджифил, люти чушки, уасаби и други пикантни подправки. В тях се съдържат не малко витамини и потребни субстанции, които ще оказват помощ по-лесно да се справите с настинката.

Ако обаче сте от хората, които имат сензитивен корем, този способ не е подобаващ за вас и не е целесъобразно да го прилагате.
• Правете топли масажи;
Какво имаме поради? Нужно е на първо време да загреете кухините с топъл предмет и по-късно да преминете към нежно масажиране. Започнете да ги разтривате за към 20-30 секунди, употребявайки палеца и междинния пръст. Движенията би трябвало да са кръгообразни и да не усещате никаква болежка. Това ще способства за освобождението на секрета от кухините.
• Използвайте мента;
Ментата е извънредно подобаваща билка, когато става въпрос за отпушване на носа. Можете да си приготвяте чай от мента или да употребявате мехлеми, в които участва тази съставна част. Ефектът ще е в действителност добър.
• Горещ душ.  Носният секрет издава дали сте настинали или се задава нещо по-сериозно Носният секрет издава дали сте настинали или се задава нещо по-сериозно
Има случаи, в които някои съществено здравословни проблеми могат да бъдат подсказани от носния секрет. Дали имате просто простуда, или не...

Това е един от най-често прилаганите способи. По време на вана или парещ душ в помещението се отделят пари, които спомагат за отпушването на носната празнина. Усеща се облекчение и дишането става доста по-лесно.

Ето какво ви поучава да вършиме лекар Алън Мандел. Той показва елементарни трикове за бързото отпушване на носа.

Вижте видеото:




Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР