Когато имате бактериална инфекция, лекарят ви съветва да пиете антибиотик

...
Когато имате бактериална инфекция, лекарят ви съветва да пиете антибиотик
Коментари Харесай

Никога не правете тези неща, когато пиете антибиотик

Когато имате бактериална зараза, лекарят ви поучава да пиете антибиотик и по какъв начин да го приемате. До тук свършват неговите рекомендациите и не се обръща внимание и на страничните фактори, които оказват въздействие.

Повечето от вас знаят, че е би трябвало да одобряват алкохол по време на лекуването, само че ето и какво друго не е целесъобразно да вършиме.
 Най-добрите естествени антибиотици Най-добрите естествени антибиотици
Благодарение на антибиотиците всекидневно се побеждават доста заболявания. Отричането им е еднообразно рисково като несъразмерното им потребление. Дн...

Не разчитайте единствено на противозачатъчните

Ако приемате противозачатъчни, само че би трябвало и да пиете антибиотик, то е хубаво да вземете спомагателни ограничения за предотвратяване по време на секс. Някои антибиотици е допустимо да отслабят действието на хапчетата и по тази причина е добре да се консултирате с лекаря си или да прочетете листовката.

Най-често срещаните такива антибиотици са тези, които се изписват при туберкулоза или менингит.

Пиене на алкохол

Вече го споменахме нагоре, само че ето за какво не би трябвало да го пиете – натоварвате черния си дроб. Влиянието на антибиотика няма да се понижи, само че черният ви дроб ще би трябвало да обработи по едно и също време и двете неща.
 Приемът на антибиотици в първите дни от живота забавя растежа на детето Приемът на антибиотици в първите дни от живота забавя растежа на детето
Биолози откриха, че използването на антибиотици през първите две седмици след раждането забавя растежа на детето през идващите шест...

Друг противен резултат от комбинацията на двете субстанции е неналичието на сила, която може да забави оздравителния развой. Организмът ви ще бъде извънредно отпаднал, ще се чувствате замаяни и отпаднали.

Трябва да приемате пробиотици

Антибиотиците убиват освен неприятните, само че и положителните бактерии. Поради тази причина би трябвало да приемате и пробиотици. Също по този начин, те ще ви оказват помощ и за справяне със стомашните проблеми по време на приема.

Не се хранете, преди да сте прочели листовката

Някои антибиотици работят добре на гладно, други по време на хранене, а трети след храна. Всичко това е разказано в листовката, тъй че да не го объркате. Тези неща е значимо да се съблюдават, защото от тях зависи и ефикасността на лекуването ви.
 4 естествени заместителя на антибиотика 4 естествени заместителя на антибиотика
Все по-често хората прибягват до антибиотик, даже и при лека простуда, с цел да предотвратят развиването на по-сериозна зараза. Това оба...

Някои антибиотици се въздействат от съответни храни. Затова е добре да проучите дали антибиотикът ви не е то този тип и в случай че да, какво да консумирате и какво не, тъй че да не повлияете на неговото асимилиране.

Задавайте въпроси на лекаря си

Когато нещо не сте сигурни или не знаете, най-добре се обадете на лекаря си и го попитайте. Той е там за вас и неговата работа е да ви изясни всичко, което би трябвало да знаете по време на лекуването. Дори и да се обадите по-късно това не би било проблем. Можете да се обърнете и към фармацевта ви, в случай че ви е по-удобно.

Надяваме се тези препоръки да са ви били потребни и даже да ги знаете, въпреки всичко е добре да ги обсъдите и с вашия доктор, с цел да може лекуването да даде нужните резултати.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР