Когато имаш пари за каруца с магаре, няма как да

...
Когато имаш пари за каруца с магаре, няма как да
Коментари Харесай

Lamborghini за $9000! Защо не?

Когато имаш пари за каруца с магаре, няма по какъв начин да яхнеш черните кончета. Освен в случай че нямаш сръчни ръце и умения, с които да превърнеш остарялото возило в гаража в супер автомобил. Именно това прави известният в интернет King of Crafts (Кралят на занаятите) от Виетнам. Майсторът с милиони почитатели в обществените мрежи трансформира евтиното Daihatsu Charade в удивително Lamborghini Huracan.



Daihatsu Charade се създава в Япония от 70-те години предишния век до 2000-ната. Производството на известния мъник продължава единствено в Китай до 2012 година, като в Поднебесната империя назовават колата Xiali. Няма нищо аеродинамично, спортно или впечатляващо в този автомобил. Никой разумен човек не би имал дързостта да си намерения, че е допустимо да превърне Daihatsu в Lamborghini Huracan. Но Кралят на занаятите съумява и резултатът е в действителност впечатляващ.



Виетнамският занаятчия споделя в канала си в YouTube, че от юноша е разпален по основаването на копия на най-емблематичните марки коли. Картонът е един от главните материали, които употребява. Това прави творенията му още по-уникални, като се има поради, че колите са пълноразмерни и годни за ръководство. Разбира се, те не могат да доближат 200 км/час, само че не това е задачата. Идеята е да се сътвори шедьовър от остаряла бричка и материали, които без King of Crafts от дълго време биха се трансформирали в елементарен отпадък. Такъв е казусът и с въпросното Daihatsu Charade, което било изоставено на бунище повече от година.



Lamborghini Huracan, което виждате на фотосите, е последният план на Краля и евентуално най-предизвикателният досега. Виетнамецът работи върху него в продължение на 210 дни. Копието в елементи повтаря оригиналния Huracan. Само линията на покрива издава репликата. Любопитно е, че панелите на купето са направени от картон и поливинилхлорид (PVC). 

Салонът на репликата обаче се оказа нетолкова сполучлив и никак не наподобява на интериора на италианския суперавтомобил. Габаритите са от Daihatsu Charade, а кормилото очевидно идва от магазин за автоаксесоари. Общо основаването на копието коства по-малко от 9 хиляди $.



5,2-литров V10 мотор с естествено пълнене, 640 к.с., 600 Nm въртящ миг, 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и опция за ускорение до 100 км/ч. единствено 2,9 секунди. Това е, което превъзходният Lamborghini Huracan Evo може, дружно с оптималната скорост от 325 км/ч. Това са данните на оригинала, с които италианският производител се гордее, че е „ еволюцията на най-успешното Lamborghini с V10 “. Виетнамската имитация на Lamborghini Huracan е с 1,5-литров двигател Daihatsu с мощ 100 к. с. Далеч е от стандартите на огромния брат, само че пък цената и заниманието си костват. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР