"Когато имаме шампиони в отбора, винаги помага. Не мога да

...
"Когато имаме шампиони в отбора, винаги помага. Не мога да
Коментари Харесай

Касабов: Гоним топ форма за Световното, Оряшкова: Сега осъзнавам постигнатото

"Когато имаме първенци в тима, постоянно оказва помощ. Не мога да бъда удовлетворен като цяло, тъй като се позволиха механически неточности. Но гоним върха да бъдем в топ форма за Световното през септември ", съобщи старши треньорът на националния тим по битка за дами Петър Касабов при завръщането на отбора от Европейските игри в Минск.

В столицата на Беларус националките завоюваха 3 медала – сребро на Мими Христова и бронз на Миглена Селишка и София Георгиева. Мария Оряшкова донесе първа купа за спортистите ни, само че в шампионата по самбо, а в битката не съумя да стигне до оценките.

„ Мария Оряшкова към този момент 6 месеца се готви непрекъснато с нас, с тима - тя към този момент е една от нас. След като един състезател има предпочитание и дава всичко от себе си да се потвърди в различен спорт, за нас е огромно наслаждение и чест да бъде измежду нас”, добави Касабов.

Петър Касабов разяснява и представянето на Тайбе Юсеин, която не съумя да стигне до оценките и приключи пета: "И тя е човек, слизаме от подготовка на Белмекен, няма състезател, който да не губи. Гоним си Световното, там да завоюва орден и квота за Токио. Тя и физически не беше на топниво. Във всички девойки ми хареса това, че даже и да не сме в топформа, сме в елита и в борбата за медалите”.

Изключително щастлива на летище София бе шампионката Мария Оряшкова. “Медалът е най-ценен за мен и най-тежко извоюван. Трудно пристигна, с минимални разлики, само че аз отидох по тази причина и бях сигурна, че ще го направя. Определено доста ми оказа помощ, че упражнявах за самбо и битка. След една седмица стартира подготовка на битката. Световното е през септември. Може би съм най-щастливият човек на света. Видях доста спортисти, които са мои идоли и към момента не престават да бъдат. Може би в този момент съзнавам какво реализирах - като виждам какъв брой другари ме чакат”, показа Оряшкова. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР