Когато имаме хора, които са постигнали толкова много, те създават

...
Когато имаме хора, които са постигнали толкова много, те създават
Коментари Харесай

Кирил Петков: С хора като Кристалина Георгиева България ще бъде в друга орбита

Когато имаме хора, които са постигнали толкоз доста, те основават марката България, и освен това – такива хора ще изведат България в друга орбита. Това съобщи министър-председателят по време на церемонията по връчване на почетното звание " Доктор хонорис идея " на шефа на МВФ Кристалина Георгиева в УНСС.

В началото на словото си министър председателят Петков описа за първата си публична интернационална среща в Париж, на която участвали водачи от целия свят. По това време говорел президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Нейната тирада се отнасяше за един човек. Всички на срещата бяха толкоз цялостни с горделивост, с поддръжка, с почитания... Това бяха водачи от целия свят. Стана ми забавно за кой човек става въпрос и след това разбрах, че това е Кристалина Георгиева. Бях толкоз горделив, че това е човек от България, че е жена от Източна Европа. Безпрецедентно! Именно след тази среща персонално президентът на Франция Макрон пристигна да се запознае с мен, сподели министър председателят.

Българският министър-председател си пожела в страната ни да се развият повече такива хора като Кристалина Георгиева, тъй като " тогава бихме могли да успеем дружно ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР