"Когато има такава група хора, винаги може да се случи

...
"Когато има такава група хора, винаги може да се случи
Коментари Харесай

Вторият ранен полицай: И на протести е трудно, и на футболни срещи

"Когато има такава група хора, постоянно може да се случи нещо ", разяснява Петър Иванов - вторият ранен служител на реда след хвърлена бомбичка на стадион "Васил Левски ", в предаването "Събуди се " по NOVA.

Иванов и Гергана Зашева, която към момента е в болница, са двамата чиновници на жандармерията, потърпевши по време на мача "Левски " – ЦСКА.

Лекари се борят за зрението на ранената полицайка

От разпръсналите се стъкла потърпевша роговицата на дясното око на служителя на реда.

В деня на случая той чул гърмеж, само че на мястото, където се намирал, не е имал опция нито да види, нито да чуе, че нещо идва към него и сътрудниците му.

"Бяхме в бранш А, вход 1, вътре в тунела ", посочи Петър Иванов.
 Петър Иванов Петър Иванов
Задържани за случая към момента няма.

Петър Иванов работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 16 години и споделя, че за това време е видял доста.

"Не мога да кажа, че да бъдем замеряни с разнообразни предмети е всекидневие, само че се е случвало ", сподели още той.

Иванов показа, че това не е първият път, в който става жертва на експанзия, до момента в който извършва отговорностите си.

По време на митинг, който охранявал, той получил порезна рана на ръката от хвърлено към полицията стъкло.

"И на митинги е мъчно, и на футболни срещи. И в двата случая има недобронамерени както протестиращи, по този начин и почитатели. Оценявам, че има риск ", разяснява Иванов.
 Вътрешният министър Валентин Радев си постави черна превръзка на окото за съпричастност. Вътрешният министър Валентин Радев си постави черна превръзка на окото за съпричастност.
Във връзка с идния мач сред Левски и ЦСКА в сряда и дали е подготвен да го охранява, Иванов отговори позитивно.

Междувременно страната и футболните среди дадоха обещание да бъдат безкомпромисни към хулиганите на стадиона. Предвиждат се нови ограничения като повече камери, служители на реда и претърсвания и инспекция на персоналните карти на ентусиастите.

Според Петър Иванов с изключение на по-високите ограничения, е належащо както присъстващите на футболни срещи, по този начин и участници в митинги да осъзнават, че от другата страна може да е техен отдалечен родственик, братовчед или другар.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР