Когато има съмнения за корупция, дори и на най-високо политическо

...
Когато има съмнения за корупция, дори и на най-високо политическо
Коментари Харесай

Цветанов във Велико Търново: Имаме политическа воля за борба с корупцията

Когато има подозрения за корупция, даже и на най-високо политическо равнище, страната постоянно е поощрявала проверяващите органи да създадат нужните инспекции и истината да излезе нескрито. Това е нашата мощ – имаме политическа воля за ефектива битка с корупцията и няма нито един човек, който да е предпазен.

Това разяснява пред публицисти във Велико Търново ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Цветан Цветанов акцентира, че никога не може да се приказва за рецесия в случай, че има рекордно висок Брутният вътрешен продукт от 116 милиарда лева, нарастване както на приходите на жителите, по този начин и на средствата, които страната отделя за другите браншове. „ Всеки път, когато се съберем на съдружен съвет, с нашите сътрудници отчитаме напредъка в осъществяването на управническата ни стратегия и до ден сегашен нямаме нито едно концептуално разграничение с тях “, акцентира той. Цветанов, който е ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, е във Велико Търново, където през днешния ден ще се организира конференция за трафика на хора. В тази връзка пред представителите на медиите той означи, че е значимо с сходни акции да се усъвършенства информираността на обществото за това събитие. Цветан Цветанов регистрира, че България към момента резервира водещите си позиции като източник на трафик и че няма задоволително добра идентификация на жертвите. „ Именно по тази причина сходни конференции имат такова значение.

От законодателна позиция през годините нашата работа е била ориентирана към завишаването на наказванията при потвърден случай на трафик. В момента тече съгласувателна процедура за точното установяване на механизма при който едно лице, когато бъде наказано за трафик и страната конфискува неговото имущество, генерирано чрез това закононарушение, то експлоатираното лице да бъде обезщетено с част от тези средства, отнети в интерес на страната. По този метод желаеме да има най-малко частична отплата за целия смут, изживян от жертвата “, посочи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР