Когато има разделение на властите, е хубаво едната да предупреждава

...
Когато има разделение на властите, е хубаво едната да предупреждава
Коментари Харесай

Петков за Радев: При разделение на властите е хубаво едната да предупреждава другата

Когато има разделяне на управляващите, е хубаво едната да предизвестява за опасности другата власт. Така го видях аз - като предизвестие, не като жълт картон.

Така министър председателят Кирил Петков отговори на въпроса дали вижда жълт картон в предизвестието на президента Радев за " Булгаргаз ".
Петков удостовери: При 60% имунизирани и под 5% претовареност на интензивни кревати махаме зеления документ
Ако стигнем до 60% имунизация или в случай че паднат интензивните кревати под 5% тогава махаме зеления документ. Така министър председателят Кирил Петков п...
Прочети повече
В предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия той изясни, че мораториумът може да отпадне " в първия миг, когато сме сигурни, че няма по какъв начин системата да понижи повече цените ".

Оставката на Цацаров е една огромна стъпка напред, разяснява министър председателят по тематиката за правосъдната промяна. " Много бихме се радвали опозицията да поддържа за пръв път да имаме самостоятелна правосъдна система, само че това не може да бъде функционалност на някакъв вид търговия. Рано или късно, аз имам вяра, че тази смяна ще се случи ", сподели Петков.

" Този човек, който беше номиниран за ръководител на КЕВР - първият път ни отхвърли ", заяви Петков. По думите му отговорността за смяната е споделена, по тази причина той поздрави номинирания за ръководител за това, че е загърбил персоналния си живот.

По мотив решението на съда за листата " Магнитски " министър председателят сподели " Когато имаме един огромен риск за обществените предприятия, служебният кабинет реши да го ограничи. Така че, ние трябваше да опазим обществения интерес и дейностите бяха правомерни ".

Петков обясни и позицията си по бюджета: " Първата съществена концепция е това да бъде бюджет на растежа. Вкарваме обществени вложения от 5,8% от Брутният вътрешен продукт, съвсем ги удвояваме, което ще даде доста работни места и благоприятни условия за доста бизнеси. На нас ни би трябвало инвестиция в човешки запаси, освен финансови вложения. Затова слагаме доста явен приоритет - влагаме в учителските заплати, в детски градини и детски ясли. Дефицитът е 4,1% с коронавирус ограниченията, без тях е 2,5%, което напълно ни дава опция да кажем, че сме напълно в критериите на Европейски Съюз ", изясни министър председателят.
Радев против Кирил Петков: Обикновен спор или поръчка за спор?
Румен Радев и Кирил Петков са в конфликт за пръв път - по тематиката за Северна Македония и визитата на Петков там. Накратко: Радев критикув...
Прочети повече
" За инфлацията има два аспекта - единият е цените в цяла Европа, там нямаме надзор. Втората част, което е българският съставен елемент, е увеличението на пенсиите ", сподели още Кирил Петков. Той призна, че " няма министерство, в което да отворим някоя директория и да не виждаме голям проблем ".

Във връзка с газовите доставки премерът съобщи: " Идеята е да взимаме най-евтиния газ без никакви медиатори. Имаме един безценен снабдител, имаме един на ниска цена - внезапно ние се отхвърляме от евтиния, тъй като имаме някакво опрощение. Сега новото държавно управление пита евтиния снабдител - може ли да ни вкарате в допълнение газ и те ни споделят - може, само че тъй като сте се отказали от тези количества до даден интервал, ще ви ги дадем на пазарна цена и какво се случва на 1 януари - дано всички българи да платят с 30% повече ".

 

 

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР