Когато има протести, насочени срещу властта, това означава, че налице

...
Когато има протести, насочени срещу властта, това означава, че налице
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Не е ясно с кого ще управлява ГЕРБ, ако победи на изборите

Когато има митинги, ориентирани против властта, това значи, че налице е гражданска сила, която може да бъде канализирана в някаква посока. Това разяснява в предаването " Тази неделя “ политологът Стойчо Стойчев.

" Разликата сред тези избори с други е, че преди сме имали една опция на канализиране на тази сила. Последната такава огромна вълна беше през 2009 година, когато ГЕРБ пристигна с претенцията да в профил проблемите с проведената престъпност и корупцията, които бяха знаци на ръководството на Тройната коалиция. Сега сходна роля извършват доста субекти – от една страна Мая Манолова и " Отровното трио “, въпреки това президентът Радев, който самичък по себе си е нещо различно на всички, Слави Трифонов и неговата партия ", изясни политологът.

" Изобщо доста са претендентите за протестния избор и това би могло да го разпръсне дотам, че и тримата да останат под чертата ", счита той.

" Със сигурност ще присъстваме в новия парламент, само че не съм уверен във опцията политическото водачество да преодолее този диктаторски режим и да откри нещо съществено и устойчиво, което да реформира страната “, означи Арман Бабикян от " Отровното трио “. За това, че " Отровното трио “ и групировката на Мая Манолова ще са дружно на изборите, той изясни, че единствено те са се съгласили да се обединят, за разлика от партията на Слави Трифонов и " Демократична България “.

" Нашата цел беше политическото водачество на смяната да е съответно на наличието на тези хора на площада, тъй като те демонстрираха, че могат да са дружно, когато става въпрос за народна власт, независимост и правдивост, само че водачите им към момента не могат “, изясни Бабикян.

Според политолога Стойчо Стойчев, в случай че ГЕРБ са първа политическа мощ след изборите, не е ясно с кого ще ръководят. " Това зависи от конфигурацията в Народното събрание. Ако патриотите са в Народното събрание е доста евентуално дружно с ГЕРБ да търсят реализация на мандат. Другите разновидности, които се декларират като антиправителствени, биха били изключени. Ограничен е много капацитетът за маневри “, счита Стойчо Стойчев.

Според Арман Бабикян никой не желае да играе с ГЕРБ към този момент, тъй като това стана мръсна дума поради политиката на Борисов. " Дали патриотите ще прескочат зависи от това дали са убедили Марешки да се яви с тях и дали ще получат задоволително подплънки от властта “, разяснява той.

" На тези, които са против властта им би трябвало крачка напредък в мисленето, до момента в който на Борисов му би трябвало предпазване “, съобщи още Бабикян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР