Когато има лидер с авторитет, това неизбежно се отразява върху

...
Когато има лидер с авторитет, това неизбежно се отразява върху
Коментари Харесай

Хората искали лично Борисов да им решава проблемите заради безспорния му авторитет

Когато има водач с престиж, това неизбежно се отразява върху метода, по който хората мислят, че могат да се решат проблемите. Такова пояснение даде Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на премиера в ефира на Би Ти Ви в отговор на въпрос за какво всички хора желаят проблемите им да се решат на персонална среща с Борисов.

Тя изясни и че министър председателят реагира и на най-малкия проблем и не счита, че едно или друго решение е императивно вярно. Склонен е да се откаже от едно решение, в случай че различен предложи друго, добави Бъчварова. Според обяснението й той още не е приел на среща протестиращите майки на деца с увреждания поради неналичието все още на еднопосочно решение, което да им бъде препоръчано.

Последният случай, в който министър председателят се намеси, беше при митингите на превозвачи против основаването на автомобилна камара. След среща с тях той разпореди планът, готвен последните две години и с тяхно присъединяване, да бъде отдръпнат.

В коментар на гласувания избор на съмнение към държавното управление от Българска социалистическа партия през седмицата Бъчварова разгласи, че претекстовете към вота са били общ брой от медийни изявления вместо да се формулира проблем и да се предложи неговото решение.

Според нея представителите на Българска социалистическа партия са възприели неверна тактичност - да не кажат всичко, което имат по тематиката, а да чакат реплики от ръководещите, на които да дават отговор. Тя дефинира дебатите по вота като " звук, викове и липса на политическа същина ".

Няма рецесия в страната, поради която да се приказва за предварителни избори. Българска социалистическа партия още не може да преживее загубата на изборите отпреди 1 година, добави Бъчварова. В отговор на въпрос тя сподели, че единствено министър председателят може да каже дали има потребност от промяна на министри в кабинета. По адрес на вътрешния министър сподели, че няма да разяснява работата му, тъй като по този начин се зарекла откакто тя самата е заемала поста, само че уточни, че през последните години има доста смени на този пост и те не разрешават да се проведат промени. Те пък били с дълъг небосвод на деяние, а също така за проблемите в областта на сигурността допринасяли и други сфери.

В коментар на проблемите след проливните дъждове, Бъчварова изясни, че годишният бюджет на комисията, която разпределя пари в такива обстановки е 70 млн. лева, а при последното злополучие се получили поръчки от общини за 700 млн. лева Затова съгласно нея би трябвало да се акцентира на ограниченията, с цел да не се стига до толкоз тежки последици.

Посочи, че от 3 месеца регионалните шефове взаимно с три министерства готвят проект за разчистване на речните корита, само че това щяло да отнеме време, също така би трябвало да се потърси финансиране за тези действия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР