Когато Илон Мъск си науми нещо, никой не може да

...
Когато Илон Мъск си науми нещо, никой не може да
Коментари Харесай

Биткойнът - фиксидеята на Джак Дорси

Когато Илон Мъск си науми нещо, никой не може да го спре. И не приказваме единствено за основаване на супер бързи електрически автомобили и полети в Космоса. Благодарение на безбройните си изявления в Twitter милиардерът съумя да изстреля биткойна до невиждани върхове, само че и да го приземи до съществено дъно.
 Илон Мъск, #WeLoveYouElon и поддръжката за милиардера след офанзивата на Анонимните
(Не) всички обичат Мъск

Закани и доста обич в обществените мрежи

За тези свои закачки с криптовалутата Мъск си навлече съществени рецензии, а до момента в който някои към момента считат, че точно цифровите пари са бъдещето, други стават все по-скептични точно поради съмненията на пазара.

Оказва се обаче, че един различен прочут милиардер застава от страната на създателя на SpaceX и не крие вълнението си за бъдещето на биткойна. Става дума за мъжа зад обичаната обществена мрежа на Мъск - Джак Дорси .

Преди дни той приказва на конференция за криптовалутите и съобщи изрично, че " биткойнът трансформира всичко ". " Не мисля, че има нещо по-важно в живота ми, върху което да работя ", сподели Дорси, за който явно популяризирането на биткойна се е трансформирали във фиксидея .

През февруари компанията му Square влага нови 170 милиона $ в криптовалутата, откакто за пръв път предприе сходен ход през есента на предходната година. И сме сигурни, че няма да спре дотук.

Но с изключение на да влага в биткойни, Дорси влага големи старания и в популяризирането му. Защото е твърдо уверен, че точно той е решението на финансовите проблеми на доста страни по света, тъй като може да обезпечи отбрана против обезценяване на валути и да направи по-лесни паричните преводи.

Именно поради вярата си в капацитета на криптовалутата, Дорси и рапърът Jay-Z сътвориха многомилионен фонд за развиване на биткойна в Африка и Индия. " Не мисля, че има нещо по-благоприятно за хората по света ", счита създателят на Twitter.

Tой е безапелационен и че биткойнът ще се трансформира в главната валута в интернет . Затова и фирмите му съобразително влагат в нея. А главната цел пред Дорси в остатъка от живота му е да направи криптовалуата по-достъпна за всички хора.
 Джак Дорси, първата обява на създателя на Twitter и за какъв брой пари бе продадена
Думите, които костват 2.9 милиона $

В интернет всичко е допустимо

Дорси, също като Мъск, непрестанно отбраната биткойна в обществените мтежи. А преди няколко месеца продаде първият си туит като NFT против биткойни. След това преобразува криптовалутата в нейната стойност в долари и подари сумата на фонд за подкрепяне на хората в Африка от последствията от ковид.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР