Когато храната остане, често се питаме как най-добре да я

...
Когато храната остане, често се питаме как най-добре да я
Коментари Харесай

Хитри начини да запазим храната свежа за по-дълго време

Когато храната остане, постоянно се питаме по какъв начин най-добре да я съхраняваме, с цел да остане свежа по-дълго. „ Къде да държа сиренето? “ „ Как да запазя салатата? “ Или „ Какво да върша с половин ябълка? “ Ще намерите отговори на тези въпроси по-надолу.

Сирена
Ако желаете лимоните да останат свежи 3 месеца, съхранявайте ги по този метод
Знаете, че в случай че забравите половин лимон в хладилника, той доста бързо губи свежестта си. В случай, че не реагирате в точния момент и не добавите...
Прочети повече
Много постоянно частите сирене се увиват в стреч фолио и се прибират в хладилника. Това за жалост е огромна неточност! Фолиото не разрешава на сиренето да „ диша “, отделяйки масла и мазнини, които всмукват усета на пластмасата. За отлежали сирена най-хубавото решение е да ги съхранявате в хартия за закуска. Хартията има пореста конструкция, която защищава сиренето от излагане на въздух и му разрешава да " диша " в това време.

Марули

Лесен и удобен метод да запазите марулята в хладилника за по-дълго? Първо премахнете крайните листа (тези, които ни се костват повредени), потопете марулята в купа със студена вода, прибавете половин супена лъжица сода бикарбонат. Накиснете марулята за най-малко 15 минути, по-късно сменете водата и я оставете да кисне още 2 или 3 минути. След това изплакнете и подсушете добре със суха забрадка и приберете в ледник в специфичен съд (в чекмеджето за зеленчуци), увита в кухненска забрадка, която ще всмуква непотребната влага. Марулята ще остане свежа за още 2-3 дни.

Ябълки

Ако сте изяли половин ябълка, оставете останалата част в хладилника, като поръсите пулпата с няколко капки лимон.
5 старинни метода за опазване на хранителни артикули
Във всички времена и столетия пред хората стоял въпросът за обезпечаване на храна. В древността обаче същинският проблем бил не толкоз самичък...
Прочети повече
Ягоди

Как да избегнете изхвърлянето на ягоди в боклука? Направете разтвор от вода и бял или ябълков оцет. Добавете ягодите, разбъркайте няколко пъти, отцедете и изплакнете. Оцетът ще отстрани бактериите и мухъла и по този начин плодът ще издържи съвсем две седмици!

Лук

Методът за най-хубаво опазване на лука е колкото чудноват, толкоз и ефикасен. Поставете го в чифт остарели (чисти!) чорапогащи и ги окачете на изсъхнало, хладно и мрачно място (например гардероб). Пъхнете ги един по един в „ краката “ на чорапогащника и отделете единия зарзават от другия с възел. По този метод лукът ще може да „ диша “ свободно и ще удължи живота си, съвсем до 8 месеца! Когато би трябвало, просто го нарежете с ножица, като започнете от най-ниския лук... и това е всичко!

Чесън
Това са най-трайните артикули, които би трябвало да имаме в хладилника си
Не постоянно отдаваме изключително значение на подредбата на хладилника, а би трябвало. Неприятно е, когато отворим вратите на този апарат и констатир...
Прочети повече
При чесъна нещата са съвсем като при лук: подложен на мрачно, хладно и изсъхнало място, може да се съхранява няколко месеца. В градовете е било всекидневно да се вършат дълги плитки от чесън: в случай че е належащо, е задоволително да се в профил една глава и чесънът е подготвен за приложимост. Тези, които избират по-„ модерните “ способи просто обелват обособени скилидки чесън, събират ги в торбичка и ги съхраняват във фризера.

Лимони

Колко пъти сте държали половин лимон в хладилника и сте го намирали изсъхнал и набръчкан? За да разрешите този проблем, поставете комат лимон с вътрешната страна нагоре в чаша с малко студена вода и го оставете в хладилника. Така лимонът ще остане пресен за една седмица.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР