Когато хората се разболеят, те първо отиват на лекар с

...
Когато хората се разболеят, те първо отиват на лекар с
Коментари Харесай

Продукти, които са 1000 пъти по-мощни от антибиотиците

Когато хората се разболеят, те първо отиват на доктор с вярата да получат чудодейни хапчета, сиропи и отвари, които могат да ги изправят на крайници безусловно за минути. По-добре е да опитате първо с естествени антибиотици.

В този случай, в случай че приказваме за бактериални инфекции, лекарите предписват на пациентите антибиотици. Тези медикаменти, обаче, имат редица странични резултати.

Важно е да запомните, че когато употребявате антибиотици, унищожавате естествената чревна микрофлора и убивате потребните бактерии, което води освен до такива отрицателни последствия като хранителни алергии и чревни разстройства, само че и до намаляване на имунитета.

Повечето антибиотици имат резултат върху инфекцията в границите на няколко часа след приема. Въпреки това, е доста значимо да завършите курса на лекуване: съществува риск инфекцията да се върне и да стане по-устойчива на медикаментите, които сте употребявали. А това значи, че ще е нужен по-силен антибиотик.

Ако някой от фамилията ви ще приема антибиотици, следете диетата му. Трябва да съдържа допустимо най-вече артикули, съдържащи цинк и селен, както и витамини А, Е и С – всички те имат противогъбични свойства.

Ако желаете да употребявате натурални артикули вместо антибиотици, не е нужно да ги търсите надалеч, те са във вашата кухня.

Тези блага на природата имат високи антибактериални, противогъбични, антивирусни свойства и са в положение да предпазят човешкото тяло от нездравословни бактерии.

Има естествени антибиотици, които работят само че в това време са по-щадящи. Препоръчваме да ги включите в диетата си!

Естествени антибиотици:

Чесън

Чесънът е мощен естествен антибиотик, който интензивно се бори с бактерии като: стафилококи, стрептококи и други В хода на проучване е потвърдено, че пациентите, които употребяват чесън всеки ден, се отървават от здравословни проблеми като: диабет, високо кръвно налягане, алергии, зъбобол и сърдечни болести.

Хрян

Хрянът съдържа лизозим, който има гибелен резултат върху бактериите. Тъй като хрянът има антибиотични свойства, той е най-хубавото лекарство за лекуване на болести на гърлото и горните дихателни пътища. За да приготвите вода за изплакване, би трябвало да настържете хрян на ситно ренде и да залеете прясната каша с вода в съответствие 1:10.

Това растение освен оказва помощ на организма да се бори с инфекциите, само че и покачва интензивността на имунната система. То е ефикасен инструмент при лекуването на болести на гърлото и горните дихателни пътища. Доказано е също, че постоянната консумация на хрян може да убие бактериите, причиняващи болести на пикочните пътища.

Плодове и зеленчуци с високо наличие на витамин С

Известно е, че витамин С укрепва имунната система и усъвършенства способността на организма да се бори с заболяванията. Този витамин покачва имунитета и оказва помощ на тялото да побеждава бактериални и вирусни инфекции и да лекува рани. Витамин С се крие в следните артикули: касис, портокали, лимони, киви, ягоди, сливи и дини, чушки, лук, магданоз, зеле, аспержи, домати и спанак.

Мед

Медът от дълго време е скъп поради неповторимите си лечебни свойства. Хората постоянно го назовават ​​естествен антибиотик. Този артикул има антибактериални, антивирусни, противогъбични, противовъзпалителни, антиоксидантни и антисептични свойства.

Канела

Канелата има дълга история и като фалшификация, и като лекарство, само че нейните свойства са в действителност неповторими. Полезните й субстанции са в положение да спрат развиването на бактерии и гъбички, в това число кандида. Канелата е богата на антиоксиданти. Освен това, подправката има удобен резултат върху панкреаса, като контролира равнището на захарта и инсулина в кръвта и е най-хубавата профилактика на диабета.

Джинджифил

Джинджифилът обичайно се употребява за лекуване на настинки и грип, само че неговите диуретични свойства са открити относително неотдавна. Според проучвания, джинджифилът оказва помощ за унищожаването на вирусите и покачва способността на имунната система да се бори с инфекциите.

Джинджифилът се предлага да се употребява като профилактика на гадене и повръщане и по време на курсове на химиотерапия. Освен това, джинджифилът се употребява необятно при стомашни разстройства, за понижаване на болката при остеоартрит и даже е естествена предварителна защита на рака.

Евкалипт

Евкалиптът може да се употребява като местен антибиотик, защото убива бактериите, когато се ползва върху кожата. Използва се необятно за битка с инфекциите, при лекуване на всички типове кашлица и като ефикасен антипиретик. Евкалиптът също се смята за натурален антисептик, който убива гъбички, бактерии и вируси.

Ехинацея

Тази билка съдържа субстанции, които покачват интензивността на имунната система, облекчават болката, понижават възпалението и имат антивирусно и антиоксидантно деяние. Професионалните билкари предлагат потреблението на ехинацея за лекуване на инфекции на пикочните пътища, кандидоза, ушни инфекции, микоза, синузит, сенна хрема и даже постепенно укрепване на рани. Според проучвания екстрактът от ехинацея интензивно се бори с вируса на херпес, употребява се за битка с настинки и грип, а също по този начин унищожава бактерии като Staphylococcus aureus.

Ябълков оцет

Този артикул съдържа ябълчена киселина, която е известна със своите антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. Ябълковият оцет е гибелен за всички типове микроби, които нападат устната празнина и работи като гъба, извличайки токсините и нездравословните микроорганизми. Ето за какво националните лечители мощно предлагат изплакване на устата с разтвор на ябълков оцет.

Дафинови листа

Дафиновият лист е освен ароматна добавка към ястията, само че и натурален лек. Той убива разнообразни нездравословни микроби и гъбички, като в същото време не визира потребните бактерии, позволявайки им да се развъждат.

Куркума

Тази блестящо оранжева ориенталска фалшификация се смята за най-мощния натурален антибиотик. За разлика от доста синтетични субстанции, куркумата няма странични резултати, не визира чревната микрофлора и работата на храносмилателната система. Куркумата е отличен антиканцероген и антиоксидант. А в композиция с мед се трансформира в мощен натурален антибиотик.

Черен бъз

Бъзът е добре прочут като лек при настинки и неприятно храносмилане. Този естествен балсам облекчава възпалението на женските полови органи, лекува язви и унищожава патогенни микроорганизми: гъбички, стафилококи, ешерихия коли и други инфекции.

Прополис

Прополисът е артикул на виталната активност на пчелите. Използват го за покриване на пукнатини, стерилизация на пити, уединяване и стерилизация на непознати предмети, които са влезнали в кошера. Веществото стопира развиването на настинки, бързо ви изправя на крайници при грип, отстранява възпалителния развой на всеки вътрешен орган.

Най-добрата отбрана против заболяването е предварителната защита. Просто прибавете тези естествени антибиотици към ежедневната си диета и бъдете сигурни, че поддържате здравето си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР