Когато ходенето по-малка нужда е съпътствано с усещане за парене,

...
Когато ходенето по-малка нужда е съпътствано с усещане за парене,
Коментари Харесай

Болка при уриниране - 7 възможни причини + КАКВО да правите

Когато ходенето по-малка потребност е придружено с чувство за парене, пронизваща болежка или някакъв различен дискомфорт, евентуално имате проблем.

Дисурията е термин, който се употребява за установяване на мъчително уриниране. На множеството хора се случва най-малко един път в живота. За други - това е малко по-често изпитван дискомфорт. 

Болката при уриниране най-често е знак за проблем,който изисква лекуване. Рядкост е да отмине от единствено себе си. Вижте някои от вероятните аргументи за дисурия (болка при уриниране)

 
1. Инфекция на пикочните пътища
Когато бактериите някак си проправят път в уретрата, се стига до зараза. Растежът на бактериите прави урината кисела и това предизвиква болежка при уриниране. Инфекцията на пикочните пътища постоянно е придружена от чести позиви за вървене по дребна потребност, въпреки и от време на време да се отделят едвам няколко капки. Урината е мътна и има неприятна миризма.

Ако признаците са леки, може да се разминете единствено с банкет на хранителни добавки и доста вода/ чай. Но най-често можете да се отървете от нея единствено с антибиотици.

Важно : Не бъркайте инфекцията на пикочните пътища с гъбична зараза. При гъбичната зараза болката е непрекъсната, а освен при уриниране.

 
2. Полово излъчени инфекции
Когато изпитвате болежка при уриниране, само че проучването покаже, че не е зараза на пикочните пътища, е добре да ревизирате за полово излъчени заболявания. Тема-табу за доста дами. НО! Ако е полово излъчена болест, би трябвало незабавно да вземете ограничения и да започнете лекуване. Хламидия, гонорея, трихомониаза и генитален херпес могат да причинят болежка при вървене по дребна потребност.

Други признаци, които съпътстват болката при уриниране, може да са:
Сърбеж Промени в нормалното вагинално течение Мехури или рани по вагината или вулвата
 
3. Цистит
Цистит - кошмарна дума, позната на доста дами. Според статистиките над 80% от дамите имат най-малко един път в живота си. За доста от тях това не е " еднократно " прекарване, а призрачен сън, с който се сблъскват от време на време.

Циститът е инфектиране на пикочния мехур, аргументите за което може да са доста. Не постоянно става дума за бактериална зараза, по тази причина НЕ ПРИБЪРЗВАЙТЕ С ПРИЕМА НА АНТИБИОТИЦИ . И не се съгласявайте да пиете такива, даже предписани от вашия доктор, в случай че преди този момент не сте дали стерилна урина за проучване + антибиограма .

 Добави изложение

При някои хора възпалението на пикочния мехур е продължително и мъчно за лекуване. Това се назовава интерстициален - прочут също като синдром на мъчителния пикочен мехур. Хората с интерстициален цистит може да усещат болежка, когато пикочният мехур просто се изпълни с урина (ходенето по дребна потребност нормално носи облекчение). При някои често  има хронична болежка в таза и болежка или дискомфорт по време на секс.

Можете да опитате обичайни способи на лекуване или разнообразни други възможности, като хомеопатия, билки, натуропатия.

 
4. Бъбречна зараза
Ако изпитване болежка при уриниране и забележите кръв, евентуално инфекцията е стигнала до бъбреците ви. Бъбречните инфекции се получават, когато инфекцията на пикочните пътища доближи бъбреците. те постоянно са съпроводени от нараснала температура и болки в корема.

Бъбречната зараза би трябвало да се лекува допустимо най-бързо, тъй като може да се популяризира и в кръвта. Лечението включва антибиотици, а признаците отшумяват за няколко дни.
 Добави изложение
 
5. Камъни/ песъчинки в бъбреците или пикочния мехур
Когато минералите в урината се слепят и кристализират, получените частици се назовават камъни и могат да се утаят в бъбреците или пикочния мехур. Те може да изоставен тялото ви, без да усетите .  Но в случай че камъкът в пикочния мехур раздразни лигавицата на пикочния мехур или камъкът в бъбреците застане на неверното място, урината може да бъде блокирана и болката може да стане доста остра и мощна, както по време на уриниране, по този начин и през останалото време.

 
6. Бактериална вагиноза
е позната на доста дами. Това е най-често срещата зараза при дами от 14 до 45-годишна възраст. Инфекцията се среща по-често при полово дейните дами, само че не е наложително. Всъщност не се знае сигурно какво предизвиква този дисбаланс в растежа сред положителни и неприятни бактерии във влагалището. При, с изключение на болежка при уриниране, може да има сърбеж, бял или сивкав секрет, неприятна миризма след секс. Ако подозирате, че страдате от бактериална вагиноза, незабавно посетете гинеколог за консултация и проучване. Желателно е да започнете лекуване колкото се може по-скоро.

 
7. Вагинални сълзи
Ако влагалището не е добре лубрикирано по време на секс, може да се получи претъркване. В резултат на това ще се появи болежка при уриниране. Това е проблем, с който е по-вероятно да се сблъскате след настъпване на менопаузата. Тогава вагиналната сухота е по-често срещан дискомфорт . Използването на лубрикант може да ви помогне да преодолеете тази компликация. А в случай че въпреки всичко се стигне до там, е добре да се въздържате от секс за известно време, до момента в който тъканите се възстановят изцяло.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР