Когато говорим за висша мода, говорим и за големи суми.

...
Когато говорим за висша мода, говорим и за големи суми.
Коментари Харесай

LVMH, Tiffany & Co. и една сделка за 16.2 милиарда долара

Когато приказваме за висша мода, приказваме и за огромни суми. И тези, които са на етикетите на първокласните артикули, само че и тези, които стоят зад най-големите покупко-продажби в сектора.

Последната сходна, сигурно най-голямата за годината, а и освен, е на стойност 16.2 милиарда $. Точно за толкоз френският колос LVMH купи американската марка за първокласни бижута и аксесоари Tiffany & Co.

Така тя се трансформира в най-новото попълнение към листата със 75 марки, измежду които са и Christian Dior, Bulgari, Louis Vuitton, Givenchy, Fendi и още доста марки в сегмента с първокласни артикули.

Tiffany & Co. е компания със 182-годишна история и с над 300 бутика по целия свят. За да придобие собствеността върху нея, милиардерът Бернард Арно се съгласи да заплати цена от 135 $ за акция след първичната му оферта от 14.5 милиарда $.

Присъединяването на Tiffany & Co. към френския конгломерат ще подкрепи смяната в тактиката на марката, който има са се ориентира към младите, платежоспособни и предпочитащи онлайн извършването на покупки клиенти. Междувременно договорката ще ускори позициите на LVMH на американския пазар, написа CBS News. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР