Когато говорим за кралски семейства, рядко отместваме поглед от Европа,

...
Когато говорим за кралски семейства, рядко отместваме поглед от Европа,
Коментари Харесай

Голям празник за кралското семейство в Бутан

Когато приказваме за кралски фамилии, рядко отместваме взор от Европа, където има цели 11 настоящи такива. Една много колоритна монархия в Азия обаче също съумява да притегли вниманието ни и това е Бутан.

Преди няколко дни кралица Джетсун Пема показа нови фотоси в Instagram профила си.

Те са във връзка огромен празник в страната - отбелязването на 400-та годишнина монашеския медал в нея.

На фотосите виждаме първородния наследник на кралицата и крал Джигме Кесар Намгиал Вангчук - 6-годишният Гялсей Джигме, прочут още и като Принцът-дракон. Както и по-малкия му брат Гялсей Угйен, който се роди през 2020 година

Принцовете са заели поза за обичайната молитва край майка си, а престолонаследникът се е снимал и с татко си край храма в Пунагха Джонг. От обявата в Instagram научаваме, че празникът на монашеския медал е изключително значим, тъй като основаването му през 1622 година слага началото и на Бутан като страна.

От People пък ни припомнят, че кралят и кралицата на Бутан са известни и като " Уилям и Кейт на Хималаите ", както поради близката си възраст, по този начин и поради обстоятелството, че и Джетсун Пема, и Джигме Кесар Намгиал Вангчук са приключили образованието си в Англия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР