Когато говорим за кафе, едва ли някой се сеща първо

...
Когато говорим за кафе, едва ли някой се сеща първо
Коментари Харесай

Dalgona Coffee, най-актуалната корейска кафе напитка и как да си я приготвим

Когато приказваме за кафе, надали някой се сеща първо за Корея. Но както доста други трендове в последно време, оттова идва и най-модерното сега кафе напитка в обществените мрежи.

Dalgona Coffee има от четири съставки - мляко, инстантно кафе, гореща вода и захар. Някои се майтапят, че е " обърнато капучино ", тъй като върху студеното или затоплено мляко имаме кремообразна пяна от кафето.

Приготвянето на тази напитка изисква малко повече време от елементарното еспресо, по тази причина и стана известно тъкмо по време на самоизолирането, когато всички имаме опция да се поглезим с него.

Първата стъпка е да смесим в дребна купа равни елементи инстантно кафе, захар и гореща вода. В взаимозависимост какъв брой чаши от напитката ще подготвяме, количеството е по една или две супени лъжици от всяка съставна част.

Следва най-важната част - да разбъркаме добре, до момента в който всичко се смеси в пухкава и кремообразна пяна. Можем да използваме както мискер за по-бързо, по този начин и ръчна бъркалка за яйца, с която обаче ще ни се наложи да бъркаме пламенно към пет минути.

След като сместа добие нужната консистенция, разпределяме стопленото или студено (може и с няколко бучки лед) мляко в чашите. С помощта на лъжица прибавяме разрушеното на пяна кафе.

Можем да гарнираме с канела, натрошени бисквити или шоколад. И нашето Dalgona Coffee е готово за наложителната фотография преди консумация. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР