Когато говорим за кафе, едва ли някой се сеща първо

...
Когато говорим за кафе, едва ли някой се сеща първо
Коментари Харесай

Обърнатото капучино, по което полудяха всички

Когато приказваме за кафе, надали някой се сеща първо за Корея. Но както доста други трендове в последно време, оттова идва и най-модерното сега кафе напитка в обществените мрежи.

Dalgona Coffee има от четири съставки - мляко, инстантно кафе, гореща вода и захар. Някои се майтапят, че е " обърнато капучино " , тъй като върху студеното или затоплено мляко имаме кремообразна пяна от кафето.

Приготвянето на тази напитка изисква малко повече време от елементарното еспресо, по тази причина и стана известно тъкмо по време на самоизолирането, когато всички имаме опция да се поглезим с него.
 Снимка 478179

Първата стъпка е да смесим в дребна купа равни елементи инстантно кафе, захар и гореща вода . В взаимозависимост какъв брой чаши от напитката ще подготвяме, количеството е по една или две супени лъжици от всяка съставна част.

Следва най-важната част - да разбъркаме добре, до момента в който всичко се смеси в пухкава и кремообразна пяна. Можем да използваме както мискер за по-бързо, по този начин и ръчна бъркалка за яйца , с която обаче ще ни се наложи да бъркаме пламенно към пет минути.
 Снимка 478178

След като сместа добие нужната консистенция, разпределяме стопленото или студено (може и с няколко бучки лед) мляко в чашите. С помощта на лъжица прибавяме разрушеното на пяна кафе.
 Кафето, чашата, в която го пием, и за какво размерът има значение
Когато размерът на чашата има значение за кафето

Колко значима е чашата, в която го пием

Можем да гарнираме с канела, натрошени бисквити или шоколад. И нашето Dalgona Coffee е готово за наложителната фотография преди консумация.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР