Когато говорим за автомати, които отпускат лекарства по рецепта, те

...
Когато говорим за автомати, които отпускат лекарства по рецепта, те
Коментари Харесай

Ексклузивно! Александър Симидчиев, ПП-ДБ: Ако автоматите отпускат лекарства по рецепта, задължително трябва да имат видеовръзка с фармацевт! (ВИДЕО)

" Когато приказваме за автомати, които отпускат медикаменти по рецепта, те наложително би трябвало да имат видеовръзка с фармацевт, тъй като, когато отпускаме рецепта по прескрипция, ние би трябвало да имаме поради, че те са по прескрипция, т.е. по лекарско наставление, тъй като и директните и страничните резултати са доста по-големи ", сподели той. 

 

По думите му и сега може да се инициира основаването на аптеки в обитаемоте места, само че заради големите финансови запаси, които би трябвало да се заделят, това не се случва. 

 

Александър Симидчиев акцентира, че в дребните обитаеми места има голям брой хора, които са с хронични болести и се нуждаят от специфична рецепта за приемането на своите лекарства. 

 

" Законодателната самодейност може да позволи нещо, само че не го взема решение. За да го решим, би трябвало да включим всички заинтригувани страни - общините, професионално-съсловните организации, даже от елементи хората, които живеят по места ", сподели Симидчиев. 

 

Той изясни, че при предписването на специфични медикаменти има двама експерти, които управляват дозата и отпущането на медикаментите. 

 

" Ако имаме автомати, които извършват втората част на функционалността, те би трябвало да бъдат следени, с цел да се знае отговорността по отпущането на медикаментите ", добави депутатът.

 

Какво още споделиха от ПП-ДБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, извънредно за “Свободно слово ”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР