Когато готвим в кухнята и се храним там постоянно е

...
Когато готвим в кухнята и се храним там постоянно е
Коментари Харесай

Как да премахнем лошите миризми от кухнята?

Когато готвим в кухнята и се храним там непрекъснато е неизбежно наличието и наслагването на разнообразни миризм и. Дори след постоянно проветряване, добра вентилация и мощен абсорбатор. Ако и вие имате този проблем, идващите препоръки са за вас!
 
Ако усетите, че облеклата ви миришат на някоя от приготвените към този момент гозби , то преди пране е добре да ги накиснете в разтвор от бял оцет и вода. Също по този начин може да пуснете облеклата в пералнята и да изсипете чашка лимонен сок, който придава прелестен мирис на тъканите.
 
Ако пържите постоянно, миризмата може да се просмуче и в мебелите в кухнята ви . За да я премахнете, добре е да изкарате на открито, които от тях можете, несъмнено, и да ги оставите на слънце на балкона или в градината. Чекмеджетата се вадят и малките врати се отварят, когато има вятър. Повърхностите може да почистите с  разтвор от вода и белина, с цел да се отстрани миризмата. Изплакват се с чиста вода и се почиства още веднъж с паста от сода и вода. Тя се оставя да подейства още веднъж навън. Избърсват се с парцал, пропит с лимоново масло. Ако след всички тези интервенции миризмата не е отстранена изцяло, то нанесете багра или лак, с цел да я запечатате по повърхностите.
 
Миризмата в кухнята остава най-често върху повърхностите , ръцете на готвещия и съдовете. За да се отстрани от засегнатите места се натъркват с паста от сода и вода.
 
За да изчезне изцяло миризмата, то през процеса на пържене, както и по-късно, до печката се слага чаша с оцет. Тя се оставя, до момента в който миризмата изцяло изчезне.-->
 
И още:
 
Проветрявайте кухнята постоянно , а най-много, когато готвите. По този метод въздухът ще циркулира и няма да застоява.
 
Когато почиствате повърхностите, е добре почистващите препарати и средства да са естествени . Всевъзможните химични ароматизатори и артикули са нездравословни за здравето. Обикновена гъба, напоена с оцет, прави по-добра работа от препаратите и отстранява миризмата от пържено и даже от цигарен пушек.
 
Мивката също може да е притежател на неприятна миризма. За почистването на мивката използвайте сода за самун. Поръсете я и след това разтърквайте добре с мокра гъба. По същия метод работи и киселото мляко. Разнася се с гъба, изтърква се и по-късно се отмива с вода.
 
За да се отстрани миризмата от пърженето в целия дом , може да ароматизирате въздуха, като разпръснете дребни купички с вода и сода за самун в ъглите на стаите. Вътре сложете няколко капки етерично масло благопожелание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР