Когато го търсят, го няма, когато отиват на проверка –

...
Когато го търсят, го няма, когато отиват на проверка –
Коментари Харесай

Бизнесмен с петел два месеца разиграва Община Айтос

Когато го търсят, го няма, когато отиват на инспекция – той знае авансово

Бизнесменът от Айтос Петър Мартинов, който си има обичан петел, и доста държи да го гледа в центъра на града, се оказва неосезаем за локалната община. Той е конфигурирал добичето в общото междублоково пространство на ул. „ Свобода “ №10, тъкмо до постройката на полицията.

Петелът стартира да кукурига всяка заран в 5 часа, буди всички в близост, и поддържа тонуса на дежурните служители на реда. Всичко това обаче нарушава призната предходната година общинска разпоредба, която не разрешава развъждането на селскостопански животни в централната зона на града, към която спада и въпросният адрес.

От 18 септември, когато Флагман.бг писа за случая, досега общинското управление на Айтос се оказва некомпетентно да приложи наредбата по отношение на въпросния предприемач, който всички – в това число градската администрация – доста добре познават.
 Птицата буди центъра на Айтос, само че и оказва помощ на дежурещите насреща
полицаи да поддържат тонуса си
Според локалните управляващи той бил неоткриваем на домашния си адрес, и те не успявали да му връчат надлежно разпореждане да отстрани кукуригащата гад. Бизнесменът се е записал таман на ул. „ Свобода “ №10, където обаче не живее. А на същинския му адрес, който също е прочут в общината, пък никой не го търси. Това наложило да се изчакат всички бюрократични периоди, преди администрацията сама да се заеме с отстраняването на птицата.

В петък в отдел „ Стопански “, който е поел случая, решили да ревизират дали животното е още там. И тъкмо в петък Мартинов се появил на място и прибрал птицата, описаха служители на реда от локалното ръководство. Веднага след приключването на инспекцията, предприемачът се върнал и донесъл назад петела. В събота, неделя и през днешния ден всички отново били разбудени от мощно кукуригане. Но в общината отчели, че казусът е завършен. Дори, по информация на Флагман.бг, е бил направен документ, според който предписанието им петелът да бъде отстранен, е изпълнено.

„ Това е невероятно “, реагира шефката на отдел „ Стопански “ в Община Айтос Нина Петкова, запитана дали инцидентно от техния отдел не е изтекла информация към предприемача Мартинов, че точно в петък ще вършат инспекция на място. Тя подсигурява, че от общината не изтича никаква вътрешна информация към локалния бизнес, както и че всички са равни пред закона. Г-жа Петкова подсигурява, че скоро ще създадат нова инспекция.

„ Казвам ви на коя дата ще е, в случай че и този път петелът го няма на място единствено за времето на инспекцията, значи датата е изтекла от вас “, съобщи на Флагман.бг общинската ръководителка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР