Когато Глеб Мишин е кандидатствал за българско гражданство, се е

...
Когато Глеб Мишин е кандидатствал за българско гражданство, се е
Коментари Харесай

Глеб Мишин се опитал да получи гражданство с фалшиви документи

Когато Глеб Мишин е кандидатствал за българско поданство, се е решило, че има нередности по достоверността на документите по самото кандидатстване. Чрез дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи са изпратени и на Националния институт по криминалистика и въз основата на мнението е направена заповед за възбрана за престояване в България за период от 10 година

Това съобщи шефът на дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи Николай Николов по време на присъединяване си на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия за активността на Глеб Мишин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство.

Освен това Мишин е показал удостоверението си за раждане, уверение за раждане на татко му и извлечение от държавния указател.

Николов изясни, че когато постъпят данни от полицейския указател, че има кореспонденция или досъдебно произвеждане, се прави спомагателна инспекция със съответните структури на прокуратурата и следствието, до момента в който се обясни каква е пречката за всеки един случай за издаване на българско поданство. Когато има информация от непозната страна и в случай че е сигнал за възбрана за влизане на териториите на Европейски Съюз, казусът е завършен и се дава негативно мнение за издаване на българско поданство.

Радикално решение предложи шефът на дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи Николай Николов -

той разкритикува законодателно основания метод за показване на документи за български генезис. Според него, с цел да може да се пресече практиката за кандидатстване с подправени или погрешни документи, би трябвало да се престане да се дава поданство по този аршин. " Да не се дава поданство на лица, които имат български генезис ", предложи Николов.

Следващото чуване по случая " Глеб Мишин " бе на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев. Неговото чуване обаче ще бъде закрито с мотив, че разполага със секретна информация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР