Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС. Това заяви лидерът

...
Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Цветанов разкри какви подаръци е получавал от Борисов за спечелените избори

Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш Движение за права и свободи. Това съобщи водачът на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов в „ 120 минути “ пред Мария Цънцарова. Политикът беше безапелационен, че сред водачите на двете партии има скрити сделки. Призна, че се е срещал с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, само че единствено при осъществяване на служебните си отговорности и отхвърли да е участвал на негов роден ден.

По думите му името на Делян Пеевски е дописвано в описите за посещаване при него в Министерския съвет, а в реалност не се е срещал толкоз постоянно от депутата.

Той разяснява, че Борисов му е подарил 11 часовника, символизиращи извоюваните от ГЕРБ избори, до момента в който той е бил началник на предизборния щаб на партията. Цветанов съобщи, че не ги носи, тъй като е религиозен. Той беше безапелационен, че всички извоювани от партията избори, до момента в който той е бил в нея, са били почтени и за това приказва фактът, че са били приети от политическите сили у нас.

На въпрос за какво, до момента в който е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни операции, а в този момент го прави, Цветанов отговори: „ 2019 година и това, което се направи като очевидна сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи на локалните избори. На доста от местата имаше преливане от гласове, в този момент също има сходни индикации. В Ботевград, да вземем за пример. Тези, които преди са работили са Движение за права и свободи, в този момент са декларирали, че ще работят за ГЕРБ “.

Цветанов съобщи, че през 2018 година е получил ултиматум от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за назначение на избрани лица от партията му в горските стопанства. „ Карадайъ беше сложил тези условия и на тогавашния министър на земеделието – Порожанов. Аз не се съгласих, разбрах за тази сделка сред Борисов и Доган 2017 година, след парламентарните избори “, съобщи политикът и посочи, че е попитал премиера Борисов за сходна сделка, само че той отрекъл.

„ За Община Гурково има сигнали за платен избор, само че няма никакви резултати. Затова ние не можем да чакаме от институциите да вземат участие в този развой интензивно. (…) За мен е значимо да дадем висока изборна интензивност на българските жители, а това, което се случва сега – преди да е стартирала акцията има ограничение на изборни права на български жители, живеещи в чужбина. Невъзприемайки концепцията за гласоподаване по пощата, това значи, че ние сме зачеркнали към 2 млн. българи “, сподели Цветанов.

Лидерът на „ Републиканци за България “ разяснява и думите си, че полицейски началници в Министерство на вътрешните работи пазят избрани ползи: „ Областният шеф на Министерство на вътрешните работи в Шумен постоянно е появявал интерес с кого съм се срещал в града. Това, което знам е, че той, дружно с шефа на горското стопанство в Паламара, се събират с членове на Движение за права и свободи, а министър председателят е чест посетител. Знам, че когато се вършат локални избори, се привикват претендентите “.

Цветанов разгласи, че има информация, че листите на ГЕРБ за идните избори ще се редят от Владислав Горанов, само че последната дума ще има Бойко Борисов.

Той предвижда, че към 350 хиляди жители ще гласоподават за „ Републиканци за България “ на идните избори. Цветанов отхвърли концепцията за вероятни обединения с ГЕРБ, „ Изправи се.БГ “ и „ Отровното трио “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР