Когато футболните хора чуят името Христо Бонев, малки и големи

...
Когато футболните хора чуят името Христо Бонев, малки и големи
Коментари Харесай

Христо Бонев – Зума пред Efirbet.com: Никъде нищо не е наред в нашия футбол

Когато футболните хора чуят името Христо Бонев, дребни и огромни към този момент знаят, че приказваме за една от най-големите футболни митове на България. Зума беше талантлив състезател и е образец за подражателство на поколенията, а с това, което е постигнал в националния и е направил за него, той от дълго време си е извоювал правото да дава отзиви и оценки за държавния отбор.

потърси Христо Бонев, с цел да каже какво мисли след шумния неуспех на трикольорите в Лига на нациите и вижда ли излаз от създалата се обстановка.

- Г-н Бонев, зная, че мъчно се приказва в подобен миг. Вие, по какъв начин приехте провалянето от Грузия?

- Като всички, които обичат и симпатизират на националния ми тим, ми е тежко. Ако би трябвало да съм почтен обаче, не съм очаквал такава продукция от нашите, нито загуба, а още по-малко пък такова цифрово изражение на резултат. За страдание още веднъж се удостовери мрачната ни футболна реалност.

- При 1:2 имахте ли вяра, че ще стигнем до поврат?

- И да съм имал, тя бързо изчезна. Но по метода, по който играеха двата отбора, нямаше по какъв начин да бъда оптимист.

- Ясен Петров подаде оставка след загубата. Той ли носи главната виновност?

- Защо да я носи той? Ясен опита да направи нещо. Сплоти играчите, построи колектив и постановяваше млади момчета.

- Тогава излиза, че е сбъркал с избора?

- След подобен резултат е най-лесно да упрекнеш селекционера, а не играчите. Прави ми усещане обаче, че Ясен се доверяваше на едно главно ядро футболисти, макар че предложения и много футболисти за малко повече от една година. Но през последните месеци някои от тях не играят постоянно в клубовете си и откакто им липсва игрова процедура, може би не са в оптимално положение.

- Възможно ли фланелката на националния да е „ тежка “ за обособени играчи?

- Вижте, дано тъкмо в този миг да не бързаме с генерални заключения и изводи. Да оставим тези, които са в националния, да си избистрят главите няколко дни, да си вземат мача в Гибралтар и да отидат в Грузия, с цел да си върнат достолепието. След това ще има задоволително време през лятото за разбори, назначения и асортимент на реализатори.

- Какво не е наред в нашия футбол?

- Никъде нищо не е наред на всяко едно равнище, като стартираме от основата на пирамидата и стигнем до върха.

- Нямаме класни играчи ли?

- Не се работи вярно, а и настрана футболът е обществено събитие и е отражение на това, което се случва в страната. Сами виждате какво става в България в този момент, по какъв начин желаете тогава и футболът да го бъде.

- Грузия идва с немски треньор и ни мачка. Ние преди години имахме надалеч по-голямо немско име за треньор, само че нищо не постигнахме.

- Тогава би трябвало да се замислим, че някои неща опират и до нрав, и до душeвност, и до темперамент. Но освен от едната страна.

- Гонзо краткотрайно ще води България за два мача, допустимо ли е да остане и за непрекъснато?

- Това го вземат решение тези, които управляват футбола ни. Мен, в случай че питате, Георги е добър лицензиран експерт и непокътнат човек.

- Правилно ли ще бъде, в случай че се върнем на разновидността с чужденец за селекционер?

- Не мисля. Нали пристигна Матеус, и видяхте какво последва. Или чужденците не могат да убедят с концепциите си нашите играчи, с цел да ги пресъздат те на терена, или играчите не схващат какво желаят от тях.

- Г-н Бонев, какво би трябвало да се направи, с цел да спре националният ни тим да страда?

- Може и да прозвучи неуместно, само че предвид на всичко това, което се случва в държавния отбор, изходът е да се разгласят няколко нулеви години. През тях да не се желаят резултати от треньори и футболисти, и те да бъдат оставени умерено да работят и творят. Ако и по-късно нещата не потръгнат, излиза, че ще е по-добре да закрием футбола.

.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР