Когато FTX и нейният американски филиал FTX U.S. внезапно се

...
Когато FTX и нейният американски филиал FTX U.S. внезапно се
Коментари Харесай

Най-малко 20 милиардери изгоряха покрай Сам Банкман-Фрайд и окаяното състояние на FTX

Когато FTX и нейният американски филиал FTX U.S. ненадейно се срина, положението на Сам Банкман-Фрайд и това на съоснователя Гари Уанг се изпариха за броени часове. За най-големия външен вложител на борсата за криптовалути Sequoia Capital и неговите трима сътрудници милиардери също не лиши доста да отпишат вложенията си в компанията.

Sequoia направи инвестиция от 213,5 милиона $, само че предходната седмица означи спад на цената акциите си на $0. В петък FTX и FTX U.S. подадоха молба за фалит, съвсем потвърждавайки страховете им.

Това не са единствените пари, изгубени от членовете на крипто клуба. Най-малко 17 други милиардери са се опарили,пише Forbes.

Най-богатият крипто милиардер в света Чанпенг Жао, създател и основен изпълнителен шеф на конкурентната крипто борса Binance, " оказа помощ " падението на FTX със серия от туитове, поставящи под въпрос нейната ликвидност по-рано тази седмица. Подразделението за рисков капитал на неговата компания Binance Labs, също беше един от най-ранните вложители на FTX, участвайки в стартовия кръг на компанията за 8 милиона $ през август 2019 година В началото на предходната седмица Жао заяви, че Binance придобива FTX, само че се отхвърли ден по-късно, поради отчети по отношение на корист с потребителски средства и хипотетични следствия на американски организации. "

През юли 2021 година FTX бе оценена на 18 милиарда $. Сред вложителите бяха капиталовото поделение на конкурентната борса Coinbase на милиардера Браян Армстронг Coinbase Ventures.

Само три месеца по-късно (октомври 2021 г.), FTX набра още 421 милиона $ с 69 вложители, в това число Sequoia, Tiger Global и BlackRock. Iconiq Capital, която ръководи финансите на Марк Зукърбърг и други огромни имена от Силициевата котловина, се причислиха към кръга.
 Сам Банкман-Фрайд или по какъв начин да загубиш близо 14 милиарда $ за ден
Милиардерът, който за 24 часа загуби близо 14 милиарда $ и към този момент е единствено милионер

Крахът на FTX и FTT лиши притежателя им от статуса на милиардер

На 26 януари 2022 година, американският филиал на FTX FTX U.S. набра 400 милиона $ в първия си и единствен кръг на финансиране. В същото време FTX набра още 400 милиона $ от повече от 10 вложители, повишавайки оценката си до 32 милиарда $. Това са доста изгубени пари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР