Когато физиците гледат атомите или частици светлината, това, което виждат,

...
Когато физиците гледат атомите или частици светлината, това, което виждат,
Коментари Харесай

Учените Доказаха: Нашият Живот Е Само Една Илюзия!

Когато физиците гледат атомите или частици светлината, това, което виждат, зависи от това по какъв начин те правят опита.

Изследователите

За да потвърдят това учени от Австралийския народен университет организират опита за отсрочения избор на Джон Уилър. Този въображаем опит включва движещ се обект, на който се дава опция за избор: да работи като парченце, или като вълна (говорим за физическото състояние). Същността на въпроса е: в кой миг обекта взима решение?

Илюзия

Здравият разсъдък споделя, че обектът е или парченце или вълна, без значение от нашето усещане. Но квантовата физика споделя, че ще забележим обекта в такава форма, в каквато, в последна сметка, го измерим. Това се потвърждава и от австралийските учени.

“Това потвърждава, че измерването – това е всичко. На квантово равнище действителността не съществува, до момента в който не я гледате “- изяснява доцент Ендрю Тръскот.

Експеримент

Екип от учени употребявал в опита атом на хелий. Той бил пропуснат през двойка лазерни лъчи, които формирали решетка, като по този метод разсейвали светлината. Когато върху тази светлина, наложили още една мрежа се основало усещането, че атомът минава и през нея. Въпреки че в реалност това не било по този начин. Цялата работа е в илюзията и в това какъв път сте определили за атома.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР