Когато егото ти е в пъти по-голямо от възможностите заприличваш

...
Когато егото ти е в пъти по-голямо от възможностите заприличваш
Коментари Харесай

„Президентшата” Радева и Плевнелиев – Его – 10, възможности – 0 


Когато егото ти е в пъти по-голямо от опциите заприличваш на подигравка на самия себе си. Справка: „първата дама“ Десислава Радева, депутатът Сашко Симов, Плевнелиев, лицето Георги Харизанов, Лъчо Мозъка и още доста знайни и незнайни типажи от родната политическа сцена. Ето скромната ми ранглиста на тези „ герои ” за его и благоприятни условия по 10 – балната система:

За Десислава Радева е ясно: ориста и отреди роля, за която е безусловно неподготвена. Да си до президента не значи да се заяждаш с куцо и сакато във фейсбук и да показваш провинциалния си нрав и език. Тоалетите издават Радева задоволително, няма потребност да се прави на журналист в обществените мрежи. Все отново е била секретарка на Слави, след това секретарка /уж пиар/ на Румен Радев и няма потенциал за освен това. Но шило в торба не стои и следва да четем още „бисери“ от нея. Его – 10 Възможности – 1

Сашко Симов беше добър публицист, с остро перо и злобен език. Но в ролята на народен представител стои комично. Той си мисли, че още е публицист, а не е. Прави непремерени изявления, влиза в персонални войни – това е табу в политиката. Може да се върне към положителните остарели времена, когато пишеше, че би се изпикал пред централата на ДСБ, такива изцепки въодушевяват алените бабички и дядовци.

Его – 9 Възможности – 6

Плевнелиев е най-голямата подигравка на прехода. Тотален неуспех като президент, десетки гафове, непрекъснати опити да ни скара с Русия. Този човек си повярва, че е политик и даже се пробутва в Историята. Няма да стане, тя не приема сходни безхаберници и некадърници.

Его – 10 Възможности – 0

Лицето Георги Харизанов играе тенис с Бойко Борисов и му се води другар. По тази причина откакто излезе изсъхнал от правосъдните каузи, като началник на „Напоителни системи“, наказаният за други провинения, стана анализатор и даже началник на телевизия. И продължи да играе тенис с Борисов. Последният не съблюдава нужната хигиена и се обкръжава със съмнителни видове, като Харизанов. Едната преданост не стига – да хвалиш Борисов от заран до вечер не може да прикрие мутренската ти външност и изказ.

Его – 8 Възможности – 2

Друг любим на Борисов и персонален доктор е депутатът Лъчезар Иванов, прочут като Мозъка. Този „корифей“ на икономическата мисъл даже прочете разбор на предишни събития от трибуната на Народното събрание?!  Добре написан от някого. Лъчо Мозъка опита да спре материал на Нова тв, след това отиде на промоция на мобилни телефони, направи доста гафове, само че остава любим на Борисов. Защо ли? Бил нещо като джи пи на премиера и се отзовавал когато и да е. Имах си аз да не се отзове, при тази стремглава кариера, която направи под крилото му?!

Его – 10 Възможности – 0

Има хора при които е назад: опциите са огромни, а егото малко. От родните политици се сещам единствено за Жельо Желев и Петър Дертлиев. Днешните са с огромно его и не обичат да им се опонира, изключително в случай че са на власт. Има и изключения, като Валери Симеонов, който е с огромно его, само че има и потенциал да го отбрани. Той единствен се изправи против беззаконията по морските ни курорти, до момента в който министър Ангелкова си разхожда тоалетите до Холивуд. Егото на Борисов също претърпя промяна. За 12 години в политиката, той се пробва да го заглуши, само че му е мъчно. В този развой му оказват помощ резултатите от изборите и невъзможността да ръководи самичък, а в коалиция.

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР