Когато една авиокомпанията обяви, че разполага с 1000 места за

...
Когато една авиокомпанията обяви, че разполага с 1000 места за
Коментари Харесай

Да станеш стюардеса е по-трудно от влизане в Харвард

Когато една самолетната компания разгласи, че разполага с 1000 места за стюардеси за полети за 2018 година, за постовете са кандидатствали над 125 000 души. Това значи, че от тях ще бъдат утвърдени по-малко от 1%. В съпоставяне, през 2016 година в Харвард са признати 5.1% от претендентите.

" Ние не сме просто сервитьорки в небето ", споделя Шон Катлийн, някогашна стюардеса.

" Първият ни приоритет е да ви пазим, за което се желаят седмици образование. Трябва да се научим на самоотбрана, по какъв начин да усмирим ядосан пасажер и по какъв начин да реагираме, в случай че някой получи сърдечен припадък. Да бъдеш стюард или стюардеса може да се окаже по-трудно от това да си служител на реда “, прибавя Катлийн.

33-годишната Шанън Конталонис, която е прекарала 11 месеца в полети за ExpressJet, споделя: " Хората би трябвало да се радват, че знаят единствено 10 % от това, което вършим по време на полетите. Ако ни виждате да вършим останалите 90%, това значи, че има проблем с полета “.

Черил А. Шварц, различен някогашен чиновник, добавя листата от умения за пресяване на претендентите: обучение в лицей, говорене на доста езици, прелъстителен външен тип, отлични словесни умения, опит в обслужването на клиенти, съществена компютърна просветеност и математическа подготвеност, предпочитание да са непрекъснато на път, пропуснати рождени дни, празници и дълги раздели със фамилията.

Както и и да може да бута количка, цялостна с безалкохолни под надолнище.

Авиокомпанията провежда лагер

Мечтата за пътешестване до екзотични дестинации доста бързо се сменя с действителността, когато стюардесите би трябвало да преминат през разнообразни симулационни обстановки, като злополука, пожар, проучване на незабавни процедури, самоотбрана и научаване на разположението и оборудването на всеки аероплан.

Графикът е ужасяващ

Стюардесите постоянно са " на повикване " и би трябвало да бъдат на разстояние до летището от два часа или по-малко, с цел да реагират в точния момент, в случай че се наложи незабавен полет. " Ако не сте дали отговор на телефона си на повикване или не сте върнали диалога в границите на 15 минути, ще получите наказателна точка. Три такива и си вън! ", споделят от самолетна компания.

Освен това би трябвало да са постоянно " подготвена запаса " няколко дни в месеца, което значи, че са в униформа и чакат в салона за екипажа на летището, ако има потребност да летят. Могат да заявят почивен ден месец авансово.

Заплащане: единствено откакто вратите на полета се затворят

На стюардесите се заплащат " полетни часове ", които не стартират да текат, до момента в който вратата на кабината на самолета не се затвори. Така че, в случай че има закъснение, това не се счита. Така в случай че работният ден е 10 часа, действително може да се платят единствено половината.

Свободните полети са страхотни - когато можете да ги получите

Всеки стюард знае, че безплатните полети са най-хубавата част от работата, само че те идват с предизвестия. Екипажът, който не е на работа, а лети за наслаждение, постоянно е в режим на подготвеност и клиентите, които са си платили билетите, са с приоритет.

Така че в случай че сте си набелязали пътешестване към Коледа, шансът да се случи е доста дребен.

Пътниците ще флиртуват

Според стюардесите едно от най-погрешните схващания е, че на тях им харесва, когато пасажерите флиртуват с тях. Те не схващат, че обслужването се заключава единствено в самолета, само че не и отвън него.

Или може да ви разчувстван

Катрин е сюрпризирана какъв брой постоянно е била консултант на някото, който лети, с цел да каже довиждане на обречен на смърт родител. " Ще видите какъв брой самотни хора има, изключително възрастни, и по какъв начин се радват, когато някой единствено поговори с тях “, споделя тя.

Мини ваканциите са необичайност

Катрин сподели, че сред множеството полети има 10 – 18 часа разлика, което е задоволително за вечеря с сътрудници и дребна разходка. Понякога има обаче по 24 часа отмора, в които можете да разгледате някой град. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР