Когато един конфликт е извън сградата на театъра, как можеш

...
Когато един конфликт е извън сградата на театъра, как можеш
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: Минеков започва да прекрачва границата на закона

" Когато един спор е отвън постройката на театъра, по какъв начин можеш да обърнеш внимание на нещо, при което става въпрос за един междуличностен спор, който сега се взема решение вътре в нашата институция? ", това попита пред bTV шефът на Народния спектакъл Иван Вазов Васил Василев.

" С господин Морфов имаме към този момент креативна биография. Нека не забравяме, че Александър Морфов се върна не къде, а в Плевенския спектакъл ", добави той.

Според него основният режисьор на театъра (Александър Морфов б.р.) би трябвало да бъде обединител на театъра. В този рисков миг се получава някакво негово персонално опълчване с различен чиновник, което не мога да схвана, акцентира той, откакто самият Морфов си призна, че е изкъртил табелката с името на Велислава Кръстева, някогашен ПР на Движение за права и свободи, която завоюва конкурс за ПР на Народния спектакъл.

" Политика в Народен спектакъл " Иван Вазов " няма, безапелационен бе шефът на институцията.

" Вече имам други терзания и те са свързани с това, че започваме да прекрачваме границата. Започваме да прекрачваме границата от това, което законът е разрешил на господин Минеков. Той няма право да кадрува в един спектакъл ", съобщи той за думите на Министъра на културата, който загатна, че ще вземе ограничения, в случай че обстановката в институцията не се възстановява.

" Аз не съм човек, който не може да си тръгне във всеки един миг. Аз ще си потегли за нещата, които не съм приключил ", отговори той на въпрос дали счита да подаде оставка.

" Времето доста напредна и ще изляза с генерално решение. В единия случай, изпълнявайки закона, би трябвало да се разделиш с човек, който го е нарушил. В другия съм заставен да отстраня човек, който по никакъв метод не е нарушил закона. В една страна от Европа би трябвало да държим на европейските полезности ", безапелационен бе шефът на Народния спектакъл.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР