Когато е едва на годинка, се налага ръцете и краката

...
Когато е едва на годинка, се налага ръцете и краката
Коментари Харесай

"Само гледайте!" - момиченце с ампутирани крайници изумява всички със спортните си умения

Когато е едвам на годинка, се постанова ръцете и краката на дребната Хармони да бъдат ампутирани. На 7 година тя изумява всички, тъй като все пак може да плува, да язди, да се набира на халки, и други

Тя е почетен член на тим " Лъвски сърца " в Англия. Има и 5 значки и златен орден от гимнастическия салон, в който тренира. Печели трето място на съревнование по скок на дължина.



Едва на няколко месеца тя е диагностицирана с менингит В. Септицемия поврежда крайните й, поради което се постанова те да бъдат ампутирани. Отрязват и върха на нослето й.

Лекарите от болничното заведение в Бристол дават на Хармони-Роуз едвам 10% късмет да оцелее. Родителите й споделят нейната история за организацията Мeningit is now, които поддържат случаи на наранени от менингит в Обединеното кралство.

Впоследствие дребната Хармони претърпява повече от 10 интервенции.

" Ние бяхме късметлии. Хармони може и да е изгубила ръцете и краката си, само че към момента се любува на живота си ", споделят родителите й.



Родителите й непрекъснато я поддържат в новите инициативи. Тя може да държи четката, тъй че да рисува с водни бои, както и да оцветява разнообразни фигурки.

Научила се е да плува и да се гмурка.

" Хората постоянно ще ти споделят, че не можеш. Тогава се усмихни и им отговори - " Само гледайте! " - окуражава я майка й.

Какви още умения има дребната Хармони и по какъв начин се стига до ампутацията - четете на Ladyzone.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР