Когато DSA и DMA бяха приети през 2022 г., големите

...
Когато DSA и DMA бяха приети през 2022 г., големите
Коментари Харесай

Евроизгледи. Забавяне, потискане, унищожаване: Как технологичните корпорации подкопават новите цифрови закони на ЕС

Когато DSA и DMA бяха признати през 2022 година, огромните асоциации на софтуерната промишленост похвалиха новите закони като обилни достижения. Време е огромните софтуерни корпорации да спрат да се цупят и да отговорят на своята отговорност, написа Ян Пенфрат.

Тъй като новите водещи софтуерни закони на Европейски Съюз, Законът за цифровите услуги и Законът за цифровите пазари, влизат в цялостно приложение, Big Tech работи интензивно, с цел да ги отхвърли.

Считано от през днешния ден Законът за цифровите пазари (DMA) става изцяло използван, след неговия аналог Законът за цифровите услуги (DSA) на 17 февруари.

Въпреки че новите софтуерни закони на Европейски Съюз влизат в цялостно приложение, софтуерни корпорации като Apple, Amazon, Meta и TikTok към този момент ги подкопават на всяка крачка.

За да подкопаят тези нови регулациите, софтуерните корпорации заведоха редица правосъдни каузи против Европейската комисия и се пробваха да отслабят разпоредбите със злонамерено съблюдаване, което пази...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР