Когато децата седят кротко на чиновете в класната стая, учителите

...
Когато децата седят кротко на чиновете в класната стая, учителите
Коментари Харесай

Липсата на движение се отразява негативно на умственото развитие на децата

Когато децата седят добродушно на чиновете в класната стая, учителите са удовлетворени. Липсата на придвижване се отразява отрицателно на умственото развиване на учениците. Започнат ли да се въртят и навеждат – това им е нужно и има смисъл, настояват немски учени.

 Децата имат естествена податливост към придвижване, то е витална нужда като яденето, пиенето и съня. Някои възрастни обаче не помнят това. Няколко проучвания сочат, че от придвижването се поумнява. Децата опознават света и учат по-добре посредством физическа интензивност. Тя подтиква нервните кафези да си предават информация. И в случай че в час детето шава, това подкрепя развиването му, тъй като тялото му получава нужния О2, който да го държи будно.

 До 11-12-годишна възраст децата изпитват вътрешна нужда да се движат. Часовете по физическо образование не са задоволителни. „ В час по математика да вземем за пример, когато учат единици, десетици и стотици, учениците могат да пляскат с ръце на единиците, да подскачат на десетиците “, изяснява Дитер Брайтхекер, специалист по спорт и придвижване. Той подлага на критика преподавателите, че не помнят, че 5- до 9-годишните могат да седят добродушно най-вече 10 минути, 10-12-годишните – 15 минути. Това би трябвало да се има поради в клас, упорства Брайтхекер.

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР