Когато децата разберат смисъла, защо да ходят на училище –

...
Когато децата разберат смисъла, защо да ходят на училище –
Коментари Харесай

"Училището има смисъл": Как да върнем интереса на децата към образованието?

Когато децата схванат смисъла, за какво да вървят на учебно заведение – това им оказва помощ на мотивацията и отношението, означи в предаването " Тази събота " Ива Бонева - изпълнителен шеф на Сдружение за споделено учене ЕЛА.

Ние сме избрали да създадем това посредством програмата „ Училището има смисъл “, като ги свързваме с разнообразни специалности и бизнеси, само че те вървят там, изясни още Ива Бонева.

" Например специалности като ветеринар, пожарникар, сладкар – децата имат опция да видят тези специалности, само че ние ги свързваме и с образователния предмет. Всички междупредметни връзки по този начин се осветляват и по този начин се демонстрира какъв е смисълът от математиката да вземем за пример и за какво я учат ", изясни тя.

По думите й след такива визити има страхотна смяна. " 20% понижиха неизвинените отсъствия при децата, които посещават програмата, спрямо предната година ", твърди Ива Бонева.

Представителите на бизнеса също са показали интерес и след края на програмата желаят да продължат и да дарят средства, с цел да може тя да продължи, уточни тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР