Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била

...
Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била
Коментари Харесай

Прокурор с ужасяващи разкрития за убийството на фаталната рейнджърка Деси

Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била в мозъчна гибел, а по-късно вътре сърцето й е спряло. Това съобщи пред кореспонденти прокурор Петър Петров след разпоредителното съвещание по делото против Светослав Каменов.

"Имало е удар в региона на лицето, душена е. Била в е мозъчна гибел, само че физическата е настъпила откакто е била сложена в раклата”, добави прокурор Петров, представен от TrafficNews.

Процесът против 43-годишният мъж ще се гледа по реда на особените правила. Все още Каменов не е дал пояснения и не се знае дали ще признае всички обстоятелства и условия към обвинителния акт. Въпреки това последващите съвещания ще протекат с сведен брой свидетелски показания и експертизи от движимостите лица.

„ Тъй като към този момент са в действие новите наредби в Наказателния кодекс, не можем да пледираме по точка втора на член 371. Поради тази причина желаем делото да е по точка втора, а точно част от очевидците и движимости лица да бъдат разпитани. Това обаче не значи, че Каменов признава обстоятелствата и събитията.

На идващото съвещание, ръководителят на състава ще го попита точно това и тогава ще разберете какво ще пледира клиента ми”, съобщи юрист Снежанка Почева, бранител на обвинения Каменов.

Срещу него са повдигнати две обвинявания – за причиняване на гибел по изключително нечовечен метод и за отнемане на автомобила, поверен му от жертвата Стоянова.

По време на процеса взаимно ще се прегледа и гражданския иск, подаден от майката на убитата Десислава. Йонка Нитова е предявила иск за 150 хиляди лв. за породените й неимуществени вреди.

В правосъдната зала стана ясно, че Каменов има предходни осъждания, само че сега той е оправдан.

„ Има 4 общо предходни осъждания. Едното е за прехрана, само че е прекъснато. Едно е за шофиране в нетрезво положение, само че другите две не мога да кажа сега. Последното изтърпяно наказване е от 2014 година”, сподели още прокурор Петров.

В средата на декември Светослав Каменов ще се изправи още веднъж пред съда. Освен очевидците и движимостите лица, показания ще бъдат дадени и от самия него. До тогава остава мистерия дали 43-годишният мъж ще признае виновността си или ще пледира за почтен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР